Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Підгородецька Ірина
Кохання за Ґабрієлем Ґарсією Маркесом
Кохання можна зустріти не тільки в молодості - навіть у 90 років люди закохуються по-справжньому. Любов людей «у віці», духовне і тілесне кохання пронизує не один твір Ґабрієля Ґарсіа Маркеса («Сто років самотності», «Любов під час холери», «Записник з моїми сумними курвами» / Memoria de mis putas tristes та інші).
 
Епіграф до книги «Записник з моїми сумними курвами» Ґабрієль Ґарсіа Маркес взяв з відомого твору Ясунарі Кавабати «Сплячі красуні»: «Тільки не робіть ніяких лихих витівок. І пальця в рот дівчині, яка списть, теж не стромляйте, — остерегла старого Егуці жінка в готельчику».
 
Коли світ дізнався про новий роман Нобелівського лаурета, одразу розпочався ажіотаж. Спочатку - щодо перекладів, потім - на покупку видань, а згодом і на право екранізації книги. До дня, коли світ побачив цей роман, Ґабрієль Ґарсія Маркес нічого не видавав протягом 10 років. Тож книга практично одразу стала бестселером. Українською роман переклала Галина Грабовська.
 
Головний герой книги на своє 90-річчя прагне ще раз відчути тілесне кохання з 16-річною незайманкою, але неочікувано для себе вперше закохується по-справжньому. Як розвиваються почуття, повага, бажання духовного та тілесного кохання в 90-річного чоловіка зможете прочитати безпосередньо в самому романі.
 
Вражає надзвичайно тонко та лірично передана ніжність, легкі еротично-звабливі моменти, які заполоняють душу. Жодного натяку на порнографію, яку зараз можна зустріти в багатьох художніх творах. Майстерно, так як вміє Маркес, від А до Я розписана на папері душа головного героя. Нобелівський лауреат виступив справжнім психологом та майстром та показав усьому світу, як латиноамериканці люблять життя, вміють кохати і віддавати найпотаємніше іншим.
 
У «Любові під час холери», як і в «Записнику з моїми сумними курвами», письменник змальовує почуття, духовне та тілесне людей, яким далеко за сімдесят. І доводить, що в такому віці почуття можуть бути ще сильнішими, адже вони настояні часом.
 
У романі немає натяку на магічний реалізм, як у творі «Сто років самотності». «Записник з моїми сумними курвами» - твір життєвий, інтимно-потаємний, ньому відчутно ностальгію, сум, він оповитий спогадами, думками. Тішить те, що автор висловлює віру в день прийдешній, що в дев'яносто років ще не час вмирати, а можна і варто жити, жити з молодечим запалом, віддаватись йому на повну, отримувати все одразу і до кінця, скільки стане на це сил!
 
Прагнете поринути в Латинську Америку, у її стиль життя, насолодитись її мистецтвом, познайомитись з менталітетом місцевих людей, зрозуміти їх? Тоді вас зацікавить творчість Ґабрієля Ґарсія Маркеса. Його романи розкажуть все: від найменших дрібниць побутового життя до найінтимніших та найпотаємніших кутків душі, покажуть спокусу латиноамериканської музики та танців, силу та потужність мистецтва, жагу та відданість кохання.
 
Твори Маркеса наштовхують на думку, що письменник наче дружив з життям, радився з ним, думав спільно, пив мате чи слухав улюблену музику. Тільки людина, яка по-справжньому любила свою країну, цінувала кожен момент життя, хороший чи пекельний, зможе передати його таким, яким він є насправді. Ґабрієль Ґарсія Маркес – це не звичайний письменник, не лише Нобелівський лауреат, а людина, яка тонко знала, поважала, цінувала і відчувала життя. Таких одиниці, і з кожним днем вони відходять від нас у вічність.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage