Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Книжка, в якій слова з’являються лише від людського тепла
Цей книжковий проєкт – просто магія! На перший погляд це – просто чорні сторінки, але якщо прикласти до них долоню – аркуші реагують на тепло й слова зринають на місці доторку.
 
Розробила такий проєкт британсько-кіпрська художниця Іота Деметріо (Yiota Demetriou). Після того, як дівчина пережила важкий період у житті, вона написала любовні листи, які так і не надіслала. Зрештою художниця зрозуміла, що це більше не листи для когось персонально, це історії про стосунки та емоції. Тож вона вирішила перетворити їх на інноваційну, інтерактивну книгу про кохання та втрату, адресовану читачеві. Створити книжку під назвою «Ти» їй допоміг дизайнер Том Абба (Tom Abba).
 
 
«Книга є метафорою стосунків, висловлюючи, виявляючи та майже матеріалізуючи невпевненість і вразливість, які приходять із любов’ю, втратою та скорботою,каже Іота. – Інтимні листи, що ховаються всередині книги, розкриваються лише тоді, коли читач налагоджує із нею зв’язок, торкаючись її чорних сторінок».
 
 
«Я хотіла, щоб книга фактично оживала і якось реагувала на читача, так само як люди часто реагують, розкриваючи її таємниці та щирі думки», – додає мисткиня. Тоді і виникла ідея зробити проєкт сенсорним та чутливим до тепла.
 
 
 
Сторінки покриті чорним термохромним чорнилом. Ця чорнило – рідкокристалічна технологія. За конкретних температур рідкі кристали реагують, змінюючи колір. «Ось що відбувається, коли люди торкаються моєї книги: чорні сторінки стають напівпрозорими і любовні листи вдається прочитати».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage