Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
Книги віршів для дітей, які вони зачитають до дірок
«Всіх людей не обійняти,
Всіх стежинок не сходити,
Але можна світ пізнати,
Просто вміючи любити»
(Маряна Савка «Родинна абетка»)
 
Чи люблять ваші діти віршики? Якщо ні, ми знаємо, як це виправити! Яскраві книги із цієї добірки не залишать байдужими ані маленьких читачів, ані дорослих. А тим паче – любителів веселих та повчальних віршованих історій. До речі, ці віршики для дітей стануть чудовим подарунком до новорічних і різдвяних свят.
 
Босоніжки для стоніжки обкладинка
Тираж закінчився
«Босоніжки для стоніжки» Мар’яни Савки
 
Влітку всім потрібні босоніжки. І навіть стоніжці. Але де їй знайти пятдесят маленьких пар взуття? Можливо, стоніжці варто зазирнути у крамничку для комах! Там для неї маленький дизайнер підготує ескізи найоригінальніших та найкрасивіших босоніжок у світі.
 
Зараз я стоніжку взую!
Пошукаю олівці,
Босоніжки намалюю –
Каблучки і ремінці.
Однак, читаючи цю книжечку, маленькі читачі познайомляться не лише зі стоніжкою-модницею. Є тут віршик про веселих равликів Павлика та Петруся, хазяйновиту Мишку-шкряботушку, акулу, яка грає на трубі та флейті, кралечку Лисицю та Вовчика-танцюриста, корову кольорову.
 
Під обкладинкою цієї яскравої книги віршів всі комашки, звірята та люди живуть у мирі та дружбі. Дівчинка товаришує із лисом, гноми попивають чайок, а кольорова корівка пригощає друзів молоком.
 
«Рі(з)дні люди» Тані Стус
 
Люди бувають різні. Є усміхнені, є насуплені. Є самотні, щасливі, нещасливі, загублені. Хтось любить говорити без зупину, а хтось – мовчати. Усі ми – різні. І це чудово! Таким є головний посил цієї невеличкої книжечки. Ба більше, люди бувають різними у різні дні та періоди життя. Якщо у нас трапляються неприємності, ми сердимося і плачемо. Коли нам радісно, ми галасуємо і усміхаємося.
 
Скажу по секрету страшну таємницю:
такі рі(з)дні люди – це я, мама, тато,
сестричка і наша біленька киця.
Бути говірливим, мовчазним, тихим, гучним, засмаглим або блідолицим – класно. Світ великий – у ньому місця вистачить для всіх. Тому не варто засуджувати людей чи намагатися їх змінити. Хай кожен буде собою, але неодмінно толерантним до інших.
 
«Родинна абетка» Мар’яни Савки
 
Абетка – це така річ, яка має бути у кожному домі, де живуть дітлахи. Бо саме із неї вони розпочинають серйозне знайомство зі світом мови.
 
Складається «Родинна абетка» із коротеньких мелодійних віршиків, які легко читаються та запам’ятовуються. Нова буква – нова віршована історія про бабуню, зелену-зелену вулицю, дім, збудований дідусем, жовтого жука, дядька Йосипа та Федора, співочу родину тощо.
 
Сім сестер у солов’я –
Голосиста в них сім’я.
Як сідають на калині
Всі сестриці солов’їні.
Читаючи цю веселу та яскраву абетку, дітям буде що порозглядати та обговорити з батьками. Зі свого боку дорослі зможуть пояснити їм, чому так важливо любити свій дім, свою родину, країну та мову.
 
«Тихі віршики на зиму» Мар’яни Савки
 
«Тихі віршики на зиму» – це ідеальна зимова книжечка для дітей. Вона дуже сніжна і пронизана добром. На її сторінках трапляються справжнісінькі дива: у мишачу нірку закотився святковий ялинковий горішок для малого мишеняти, зайчатку змайстрували санки, щоб воно могло втікати від хитрої лиски і сірого вовка, ангелята наповнили сто міхів подарунками для чемних дітлахів.
 
А ще тут є душевні віршики про Святого Миколая, Новий рік, Божу трепетну сльозину та Різдво. Віршики, які навіть дорослих «змусять» замислитися над деякими речами.
 
Виходить вечір в крисані теплій,
І сніг іскриться на сивих бровах.
А понад світом – звізда вертепна.
І Бог – предвічний, і радість – нова.
Абетка ремесел і професій  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Абетка ремесел і професій» Надії Репети
 
«Абетка ремесел і професій» – ще одна абетка, яка має бути у книгарні вашої дитини. Чому? Кожна літера алфавіту не тільки добре завіршована, а й присвячена конкретній професії.
А відводиться аптекареві, д – друкареві, к – ковалю, м – миловару і т. д.
 
Кожна професія супроводжується відповідним малюнком, під яким є пояснення, що робить людина, яка її обрала. Приміром, «годинникар виготовляє і ремонтує годинники», а «бондар виробляє з дерева ложки, бочки, діжки, бодні, відра».
 
Усі віршики – це чотиривірші з перехресним чи суміжним римуванням, тому ваші діти легко та швидко їх запам’ятовуватимуть.
 
Друкував книжки друкар,
І одна із них – буквар.
Азбуку вивчай мерщій,
Бо до знань це ключик твій.
 «Сніговірші для малят» від українських письменників
 
Зима – час веселощів та безтурботних забав. Взимку можна майструвати годівнички для снігурів, бродити сніговими заметами, носити яскраві шапочки й теплі рукавиці, зустрічати зимовят, писати листи Святому Миколаю, розучувати колядки.
 
У цій сніговій книжечці вміщені різдвяні та новорічні вірші різних авторів, але є дещо, що їх об’єднує. Це любов до дітей та зими. А ще бажання створити для маленьких читачі казкове літературне диво.
 
У лісі-лісі темному,
Де ходить Колядин,
Літають білі янголи
Між сосен і ялин.
Між іншим, тут ви можете знайти декілька сучасних колядок та щонайменше одну лічилочку.
 
«Піратський маршрут» Галини Малик
 
Це – книжечка-картинка, гортаючи яку, ваші дітлахи відправляться у мандри разом із піратами. Але спочатку їм доведеться скласти маршрут плавання: Середземне море, Червоне, Суецький канал, Гібралтарська протока, Аляска, Атлантичний океан. Куди ж податися?
 
Маршрут у нас складеться незлецький:
Канал ми проминемо Суецький,
Пройдемо Мазамбіцьку протоку,
А там вже й Атлантичний, нівроку!
Мандруючи сторінками цієї яскравої книги, маленькі читачі дізнаються, що у світі є ріки, моря, океани, протоки, канали, острови, півострови тощо. Разом із батьками вони зможуть їх погрупувати та обговорити, аби краще запамятати.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage