Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Книги, що змушують сміятися крізь сльози
Чільне фото - Human Humor 
 
Прохолодного зимового вечора можна загорнутися у теплий плед та грітися чашкою чаю, присмаченого шоколадом. І все, що бракує для повної гармонії – хороша книга. Пропонуємо до вашої уваги кілька видань, які зруйнують меланхолійний настрій і наповнять кімнату сміхом.
 
«Пригоди бравого вояка Швейка» Ярослава Гашека
 
 
Книга розкриває перед читачем двоякий світ, і при читанні сміх буде переходити у сльози, і знову у сміх… Це історія маленької людини – солдата – на великій війні. Але на фон страшних подій, що висміюють усю ницість та убогість війни, накладаються комічні ситуації. А сам вояка Швейк – носій народного гумору, від якого будь-який читач не зможе відірватися.
 
«Колір магії» Террі Пратчетта 
 
 
Усі твори майстра фентезі Террі Пратчетта відрізняються неймовірним почуттям гумору. У «Кольорі магії» для цього створені усі умови та персонажі: і маг-невдаха, і перший у світі турист, що постійно втрапляє у халепи, і Смерть, який не гребує жартами, і науковці, що живуть на краю землі. Життєва мета останніх - дізнатися, якої ж статі черепаха, що тримає на собі увесь плаский світ. Скоро читатимемо книгу українською ;)
 
До теми. Террі Пратчетт українською – у «Видавництві Старого Лева» 
 «Троє у човні (якщо не рахувати собаки)» Джерома Клапка Джерома
 
 
Ця книга, написана у медовий місяць письменника та його дружини, принесла Джерому світову славу. Його історія про трьох товаришів-джентльменів, які відпочивають на річці Темзі, стала еталоном комедійних історій та вплинула на формування низки письменників-гумористів. А класичний британський гумор, висвітлений у книзі, пройшов випробування часом та кількома поколіннями читачів.
 
«Пастка-22» Джозефа Хеллера
 
 
Роман показує абсурдність війни та життя військових на прикладі однієї із американських авіабаз. Ця історія стала одним із найважливіших творів ХХ століття, а фраза «пастка-№22» отримала, окрім значення «можливість не брати участі у польотах через психічний стан», і значення абсурдності та безвиході. 
 
«Політ золотої мушки» Богдана Волошина
 
 
Збірка історій, які правдиво, гостро та надзвичайно смішно змальовують життя галицького села. Неповторний колорит, чудове поєднання лірики, гумору та навіть психологізму з фантасмагорією зроблять ваш вечір незабутнім, а компанію складуть мер містечка Роман Задупський, секретарка маґістрату Текля Мілєрова, митець трагічної долі Влодка Фарнеґа та інші. 
 
До теми. Купити книгу «Політ золотої мушки» 
«Оповідання» О. Генрі
 
 
Це класичний якісний гумор, який допомагає відпочити від серйозних справ і розслабитися. А прості, жваві та кмітливі сюжети забезпечать гарний настрій.
 
«Понеділок починається у суботу» Братів Стругацьких
 
 
 
Легка і сповнена оптимізму книга, яку потрібно читати та відчувати. Історія про таємниче товариство, яке серйозно вивчає магію, не залишить байдужим нікого. Особливо тих, хто вміє читати поміж рядків, адже у творі захована чудова сатира на сучасне авторам радянське життя. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage