Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Юрченко Ірина
Книги для ідеальної зими
Зима – не тільки найзатишніша пора року, а й найбільш книжкова пора. Думаю, багато хто зі мною погодиться: холодний зимовий вечір найкраще присвятити приємній книзі. Загорнутися у теплий плед, зігрітися ароматним напоєм, поласувати чимось смачненьким і зануритися у захопливу історію. Але яку книгу обрати? 
 
Пропоную вам добірку «зимових» книг на будь-який смак.
 
Анджела Нанетті «Чоловік, який вирощував комети» 
 
 У будиночку біля села живе мила родина: хлопчик Арно з мамою Міріам і молодшим братиком Бруно. У Арно є дві мрії: зустрітися з татом і побачити комету. Так вже склалося, що друге  – реальніше, бо сім'я живе у дуже незвичайному місці. Серед жителів села є неймовірна людина  –  чоловік, який вирощує комети. Люди бояться цього дивака, обходять його будинок стороною. Тільки маленькому Арно не страшно, адже чоловік може виконати його мрію.
 
Нанетті – надзвичайно світла авторка, вона пише унікальні книги для дітей, які не залишать байдужим і жодного дорослого. Приголомшлива історія про мрії, віру і надії. Маленький Арно залишить свій слід у серці читача, нагадавши ще раз про те, що коли одні двері зачиняються, десь обов'язково відкриються інші. 
 
Фенні Флегг «Різдво і червоний кардинал»
 
 
Освальд Кемпбелл дізнається про жахливий діагноз – його життя закінчується. У героя є вибір: залишитися у Чикаго або вирушити на південь, в якийсь забутий цивілізацією Загублений Струмок і зустріти там своє останнє Різдво. Втрачати Освальду нічого, він обирає подорож. Життя тут дивне: пошту доставляють човном, жінки об'єднуються у товариства і до свята таємно наряджають ялинку, а в єдиному магазині господарює червоний птах Джек. До таких речей просто неможливо звикнути, впевнений Освальд. Поки в його житті не стаються неймовірні події...
 
Іноді здається, що всі добрі герої пішли у книги Фенні Флегг. Прекрасна історія про велику магію, яка під силу кожній людині. Без ненависті, без зла і жахів, ця книга викликає найтепліші почуття. «Різдво і червоний кардинал» наповнить вас радістю і вірою в краще.
 
Сара Джіо «Ожинова зима»
 
 
1933 рік. Втомлена після нічної зміни Віра поспішає додому, де на неї чекає маленький син. У дівчини немає вибору, хлопчик залишається на ніч один. Попри страшний снігопад, Віра намагається дістатися дому якомога швидше, але виявляє, що її будинок порожній…
 
2010 рік. Репортерка Клер отримує нудне завдання  –  написати нарис про раптовий травневий снігопад. Не найцікавіша робота, особливо для професіоналки. Але Клер дізнається про схожу негоду, яка накрила місто багато років тому. Під час минулого снігопаду пропав маленький хлопчик. Дівчина має намір дізнатися його долю, адже сама не так давно втратила дитину.
 
Романтична і зимова історія, хоч дія і відбувається навесні. Світла, місцями сумна, легка і водночас не без загадки, «Ожинова зима» захоплює з перших сторінок. 
 
Діана Сеттерфілд «Тринадцята казка»
 
 
Популярна письменниця Віда Вінтер ретельно приховує свою біографію, кожен раз вигадуючи дивні історії про своє життя. Все змінюється, коли жінка дізнається про наближення смерті. Вона готова відкрити всю правду молодій біографу Маргарет Лі. Дівчина ще не здогадується, скільки привидів мешкає у минулому Віди Вінтер...
 
Таємниці, інтриги, моторошні історії. Ця книга захоплює, а біографія письменниці перетворюється на ребус, який хочеться розгадати. «Тринадцята казка» зроблять морозний зимовий вечір захопливішим.
 
Анджей Сапковський «Останнє бажання»
 
 
Перша книга знаменитого циклу «Відьмак» і стовідсоткове занурення у ще один неймовірний світ. Це видання – збірка оповідань, об'єднаних одним персонажем – відьмаком Геральтом. Герой потрапляє в небезпечні ситуації, бореться з жахливими чудовиськами і закохує в себе прекрасних дам. Деякі історії є роздумами на тему знаменитих казок. Багата фантазія автора, відмінний гумор і різноманітні істоти у сумі дають захопливу суміш під назвою «Останнє бажання». 
 
Як би морозно не було за вікном, завжди знайдеться книга, яка зробить вечір затишним, настрій святковим, а зиму – теплою та цікавою ;)
 
Чарльз Діккенс «Різдвяна історія»
 
 
Нетлінна класика і, мабуть, «найзимовіша» книга. Історія старого скнари Скруджа, людини, чий сенс життя  – гроші. Цей похмурий чоловік відмовляється розуміти, чого люди так чекають на Різдво і так йому радіють. Відпочивають, не працюють  – яка ж з того вигода? Благодійники навколо, так і хочуть здерти грошики! Ще й клерк відпрошується додому ... Як же це все огидно!
 
Буркотун Скрудж вирушає додому навіть не здогадуючись, які гості там чекають на нього і як за одну ніч перевернеться його життя... Це не тільки ідеальна книга для створення святкової атмосфери, а й можливість зробити для себе корисні висновки. Сніг за вікном, міцний чорний чай з лимоном і «Різдвяна історія» – кращий рецепт для зимового вечора.
 
Микола Гоголь «Ніч перед Різдвом»
 
 
Ще одна улюблена класика. Містична і дуже атмосферна історія про українське село напередодні Різдва. Про коваля Вакулу, якому терміново потрібно добути царицині черевички для своєї коханої Оксани; про чорта, який вкрав місяць з неба; про таємничу Солоху, яка у мішках ховає людей і всяку нечисть, про тих, хто у тих мішках сидить...
 
Знайома всім історія, цікава і така рідна. Пронизана українськими традиціями, вона створює святковий настрій. Колядка, чашка теплого узвару і «Ніч перед Різдвом» створять справжнє диво.
 
Джоан Ролінґ «Гаррі Поттер і філософський камінь»
 
 
Улюблена багатьма історія про хлопчика, який вижив. Життя Гаррі жахливе  – у будинку дядьки й тітки живеться ой як не солодко. Хлопчик ходить у лахмітті, живе у коморі під сходами, регулярно отримує запотиличники і вислуховує лекції про те, який же він тягар для сім'ї. Гаррі терпить знущання, допоки одного дня не отримує листи з Гоґвортсу  – школи магії. У хлопця починається нове життя, сповнене пригод, чудес і небезпек...
 
Важко не закохатися у цю книгу! Зима – ідеальна пора року для занурення в чарівні і казкові світи, а Гаррі Поттер  –  ідеальний супутник у цій подорожі. Скільки всього ховає у собі ця історія! Захопливі пригоди, неймовірні таємниці, вірна дружба і справжня магія. 
 
Клайв С. Льюїс «Лев, чаклунка і шафа»
 
 
Напевно ви чули про Нарнію. Чарівна країна, де живуть звірі, які розмовляють, фавни, дріади, кентаври та інші неймовірні істоти. Країна, якою править мудрий лев Аслан. Країна, яку можна знайти не виходячи з дому, варто тільки відрити двері старої шафи. Насолоджуватися б Нарнією, але от лихо – у прекрасній країні панує зима, наслана злою чаклункою. Хто ж допоможе?
 
Добра, світла і чарівна історія. Хоч і написана для дітей, книга актуальна для кожного дорослого, автор заховав у ній глибокий сенс. Приголомшливий світ ховається за обкладинкою книги, «Лев, чаклунка і стара шафа» допоможуть відволіктися від проблем і негараздів та подарують кілька приємних годин.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage