Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги для читання холодними вечорами
Коли йде дощ або сніг, усім нам хочеться сховатися під ковдру й пити какао. А книголюбам до какао неодмінно слід додати й добру книжку. Пропонуємо до вашої уваги список нових книг для дітей, які можна читати холодними вечорами.
 
Євген Гуцало "Зайці в полі варять борщ" ("Видавництво Старого Лева", 2014)
 
Книжка вибраних дитячих віршів Євгена Гуцала "Зайці в полі варять борщ" з ілюстраціями Ольги Кваші. Поезії класичні, римовані й легкі для запам'ятування. Здебільшого про тварин, хоча є, приміром, обрядові - на Різдво й Великдень, а є ніжна й образна колискова "Мамо, ніч-циганка".
 
Тетяна Щербаченко "Біла, Синя та інші" ("Видавництво Старого Лева", 2014). 
 
У цій книжці йдеться, на перший погляд, про кольори. Та якщо придивитися пильніше, в історіях про кольорових кицьзнайдемо найголовніше запитання: хто я є? Про це замислюється Біла Киця, яка вперше ступає на сніг і не може відрізнити свою лапку від купки білого снігу. т анайповніше тему пошуку себе розкрито в історії Смугастої, яку мама зве то сонечком, то квіточкою, то вовченятком, то кошенятком... Спробуй тут розберися, хто ти є насправді!
 
Книжка-картинка "Скільки?/ How many?" Галини Кирпи та Ольги Гаврилової (видавництво "Братське", 2014). 
 
Скільки хмарок у небі? Скільки солов'їв у діброві? Скільки голочок у смереки і в їжачка?.. Скільки ж разів батьки чули від своїх малявок ці всі й тисячи інших запитань? Ця книжка не намагається дати на них відповівді. Радше навпаки, вірші Кирпи сапонуковують замислитися про речі незліченні.
 
Катерина Бабкіна "Гарбузовий рік" ("Видавництво Старого Лева", 2014). 
 
"Гарбузовий рік" - це низка літніх історій. У фокусі – фрукти-овочі-родичі-гарбузові, Хлопчик, Дівчинка, Цуцик, Мама, Тато, Велосипед та інші фігури. Літо минає, стигнуть плоди, дорослішають діти. В цій книжці немає карколомних гостросюжетних пригод. Натомість вона добре надається для вдумливого читання, медитації та мовчання. Здається, читачам-дітям теж потрібне таке читання для медитацій.
 
"Куди зникло море" Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська (Видавництво Старого Лева, 2014). 
 
Дуже і дуже очікувана книжка і для дорослих, і для дітей – продовження пригод кротячої родини в книжці. Цього разу кротики зібралися за гори – в ті краї, де тепло, і де росте виноград. Але троє – кротики Муркавка та Повз і зайченятко Мартіна залишились у Буковому лісі на канікулах. На сторінках книжки вони встигають потрапити в погану компанію, послухати концерт, розплутати злочин і загалом всіляко розважатись, як це буває влітку. Ця книжка теж штовхає маленького читача до роздумів. Наприклад, про співвідношення матеріальних благ-успіхів і щастя. Чи є між ними прямий зв’язок?
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage