Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Італійський пенсіонер популяризує читання серед дітей
Як не сумувати на пенсії? Найкращій спосіб – служити людям, вважає колишній вчитель Антоніо Ла Кава з Італії. Більше десяти років він подорожує на маленькому грузовику по країні та популяризує читання серед дітлахів. 
 
Після 42-х років вчителювання Антоніо Ла Кава вийшов на пенсію, але твердо вирішив не залишати освітянської галузі. У 2003 році він придбав невеликий грузовик і перетворив його на пересувну бібліотеку. Тоді фонд бібліотеки налічував близько семи сотень примірників, наразі кількість видань перевалила за тисячу. 

Щодня Антоніо сідає у свій маленький грузовик та розвозить книжки по італійській провінції Базиліката (Basilicata). Щотижня він долає по 500 кілометрів, щоб завітати у бідні райони міст Матера (Matera) і Потенца (Potenza). 
 
Біля пересувної бібліотеки збираються не тільки дітлахи, а й дорослі. «Часто до мене звертаються люди старшого віку та просять привезти підручники для початкових класів, - зізнається Антоніо Ла Кава. – Мабуть, це люди, які з цієї чи іншої причини не змогли закінчити школу». 
 
Колишній викладач вважає, що не можна змушувати дітей читати книги: «Часто відсутність інтересу до читання сягає своїм корінням уроків, на яких вчать техніці читання. Читання повинно приносити радість, а не бути обов'язком». Також Ла Кава говорить, що діти, яким він привозить книги, завжди чекають на нього з нетерпінням і часто влаштовують посиденьки прямо біля пересувної бібліотеки. Вони дуже люблять поговорити з головним бібліотекарем провінції та часто попросять  його привезти ту чи іншу книгу.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage