Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Цвик Олена
Історія однієї обкладинки: Іван Шкоропад та «Другу також варто придбати» Олега Сенцова
У коментарях до попередніх історій ви просили розповісти про обкладинку до найновішої книжки Олега Сенцова «Другу також варто придбати». Оформлення цього фантастичного роману зробив Іван Шкоропад, дизайнерські проєкти якого знає кожен, хто хоч би раз бував у Книгарнях-кав'ярнях Старого Лева (адже унікальний вигляд книгарень – його розробка Підморгує).
 
В оформленні книг Іванові притаманний мінімалізм. А жанр фантастики має свої вимоги до ілюстратора. Тож і робота над книгою була особливою. Про те, як відбиралися та доопрацьовувалися ескізи разом із автором книги, в чому унікальність стилістики обкладинки та скільки варіантів макетів було відкинуто, розповідає дизайнер.

Іван Шкоропад, дизайнер, ілюстратор, автор обкладинки до книжки «Другу також варто придбати» Олега Сенцова.
 
– Перш ніж виник остаточний варіант обкладинки книжки «Другу також варто придбати», було ще сім ескізних, проміжних. Ідея намалювати тихе маленьке містечко, природу і вторгнення кораблів прибульців крутилась в голові від самого початку, але остаточно зупинились на ній після розмови з Олегом і на основі його побажання. В мене був один такий ескіз, а вже до кінця всі деталі ми з автором проробляли разом.
 
– Враховуючи багатогранність роману, в процесі читання постійно виникали різні ідеї, які я прикидав на швидку руку, щоб не загубити. Тут декілька з них:
 
 
– Роман починається досить спокійно і тепло, тому стилістику відразу вибрав мальовану від руки, щось самобутнє.
 
– Це моя перша обкладинка, зроблена за допомогою графічного планшета, і здебільшого в програмі Photoshop. Хотілось передати цей момент спокою, рівномірного, розпланованого життя людей, в яке вривається щось ззовні (в правому верхньому кутку обкладинки видно, як на дахи будинків щось насувається).
 
– Чи відмовився я б від роботи над обкладинкою, якби мені щось «не зайшло» у тексті? Думаю, не зовсім правильно відмовлятись від роботи над обкладинкою, через якісь моменти з тексту чи через іншу суб’єктивні речі. Впевнений, що можна зробити хорошу обкладинку до будь-якої книжки. Але однозначно бувають сюжети, ідеї чи автори, які мені ближчі і навпаки.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage