Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ілюстраторка Женя Олійник про книгу «Сем, без проблем» Оксани Лущевської
Ви уже читали новинку від Оксани Лущевської – повість «Сем, без проблем»? Ця книга для дітей розповідає про хлопця Семена – юного балеруна, якого батько віддає на бокс. Ох і нелегко йому даються тренування та спаринги із найсильнішим суперником! І так само нелегко знаходити спільну мову з батьком, якщо він не приймає твій вибір… Та заповітна мрія, велике бажання та трішки першої закоханості можуть творити дива, правда?
 
Це видання складається не лише з захопливого тексту Оксани Лущевської, а й із обкладинки та ілюстрацій, які мають свої особливості й цікавинки. Про роботу над ними, а також про книгу загалом розповідає ілюстраторка видання Женя Олійник.
 
***
Книжка Оксани Лущевської – дуже динамічна і кумедна. Я сама читала її із захопленням: було цікаво, чи знайде Семен Ангелінку та чим закінчиться вся історія з боксом.
 
Також, хоч цього й нема в ілюстраціях, потішило те, що місце дії в книжці – Умань! Менші українські міста фігурують у дитячій літературі не так часто.
 
Трохи прикро було, що Семен так і не повернувся на бальні танці, тож я сподіваюся на сиквел! Сема я «побачила» одразу, як почала читати – і на моїх перших ескізах він уже танцював. У книжці багато руху: бальні па; тато, який мчить на велосипеді; Альпа, яка тягне Семена за собою на повідку; автобус, що мчить у Львів. І, звісно ж, бій!
 
Тож найретельніше я пропрацьовувала пози персонажів і композицію, які б передали їхній настрій: завзятий, розгублений, закоханий чи переможний. Окрім того, додала в ілюстрації власні жарти чи сюжети, яких немає в тексті. Наприклад, на автобусі намальований портрет збентеженого Сема, а заколка тікає від Альпи, яка взяла слід. Мені здається, такі вигадки гарно працюють разом із текстом. На всю роботу пішло близько півтора місяці. Залюбки проілюструвала б ще якусь книжку Оксани!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage