Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Ілюстратор Олександр Шатохін про книгу Вікторії Амеліної «Е-е-есторії екскаватора Еки»
Ви коли-небудь зустрічали балакучих екскаваторів? Вікторія Амеліна у книзі «Е-е-есторії екскаватора Еки» знайомить читачів саме з таким. Ека ділиться з маленькими читачами своїми захопливими і веселими «е-е-есторіями». Він потрапляє в найдивовижніші ситуації (як тоді, коли захопив ковшем пів Антрактиди), з яких йому щоразу допомагають вийти діти.
 
Історії Еки можна і прочитати, і порозглядати на ілюстраціях Олександра Шатохіна. А як саме він їх малював та які враження отримав від книги — розповідає сам художник.
 
***
 
Є книжки, починаючи читати які ти розумієш, що це твоє. Що саме ти й можеш намалювати цю історію. Текст ніби написаний саме для того, щоб ти все намалював. Так і склалося з «Е-е-есторіями екскаватора Еки».

Щойно я почав читати, одразу зрозумів, як повинен виглядати Ека, як буду його малювати і які кольори використаю. Образи виникли одразу! Зрозумів, що цю книгу буду малювати саме я, ще до затвердження художника. Таке відчуття виникає в мене дуже різко. Зазвичай я ще до всіх узгоджень знаю, що точно працюватиму над тією чи іншою книгою. В такі моменти я не роблю величезної кількості ескізів чи якихось пошуків, а сідаю і просто малюю.


Робота тривала, мабуть, кілька місяців. Самі фінальні ілюстрації робив близько місяця — приблизно такий час я планую для кожної книги, щоб можна було комфортно й зручно працювати і не квапитись.

Мені сподобалось, що формат книги — це нові й нові невеликі історії. Завжди треба було щось новеньке намалювати, створити нові образи і героїв.

Оскільки головними героями книжки є діти, то мені важливо було десь додати невеликі шматочки малюнків, намальованих ніби дитячою рукою. Для цього ідеально підійшли форзаци та частина книги, де дитина напише власну історію. Ці ілюстрації я малював не робочою, лівою, рукою.
 
Це моя книга-літня любов Посмішка Сподіваюсь, що попереду — іще більше таких проєктів!
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage