Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Художник Пол Кідбі про роботу над Дискосвітом Террі Пратчетта
Пол Кідбі – англійський художник, який близько 10 років працював із Террі Пратчеттом та ілюстрував його книжки з циклу «Дискосвіт». Сьогодні багато шанувальників творчості Пратчетта не уявляють його історій без візуалізації Кідбі. Тож покажемо вам кілька ілюстрацій митця та поділимось його розповідями про роботу з Майстром.
 
 
А-Туїн – велетенська черепаха, яка пливе у безмежному просторі.
Тримає на спині чотирьох слонів, на спинах яких лежить Диск
 
Я вперше познайомився з Террі Пратчеттом ще 1993 року у Баті на автограф-сесії. Я зробив малюнки персонажів письменника і передавав йому цілу купу їхніх фотокопій. Через кілька тижнів Террі зателефонував мені й сказав: «Це найближче до того, як я бачу своїх персонажів». Ці слова стали початком моєї мандрівки у Дискосвіт.
 
Ескіз ілюстрації до твору «Колір магії»
 
Ми дуже тісно співпрацювали, продумуючи кожного персонажа Дискосвіту. Ось ескіз для кольорової ілюстрації чарівника-невдахи Ринсвінда та його веселого компаньйона-туриста Двоцвіта. На цій сценці вони летять на спині дракона, тікаючи від вершників драконів Вімберґу.
 
«Дискосвітна» версія обкладинки до відомого альбому «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» гурту «The Beatles»
 
Перша обкладинка, яку я розробив для Террі, була для «Нічної варти». Обкладинка пародіювала відому картину Рембрандта як відлуння того, що автор пародіює популярну культуру у своїх творах. Це ще одна пародія – «дискосвітна» версія обкладинки Пітера Блейка для відомого альбому «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band». На зображенні можна побачити персонажів з книги Пратчетта «Музика душі», а сам автор стоїть позаду натовпу.
 
Террі і Смерть
 
Ця замальовка сцени з одного із улюблених фільмів Террі – «Сьомої печатки» – показує, як автор грає в шахи зі Смертю. Шахи розташовані так, що Террі перемагає.
 
Жителі Дискосвіту
 
Ця великомасштабна картина була замовлена 2014 року паризькою галереєю «Daniel Maghen». Вони попросили груповий портрет з 20-ти персонажів, але я захопився, і це перетворилося на щось більше.
 
Обкладинка для книги «Корона вівчаря»
 
Це обкладинка для останнього роману «Дискосвіту», опублікованого після смерті Террі 2015 року. У першому ескізі Тіффані Ачінґ виглядала дуже сумною, тому що я працював над ним, коли письменник помер. В останній версії вона менш сумна і з нетерпінням чекає на майбутнє.
 
Ілюстрація до книги «Маленький вільний народець»
 
А це замальовка Тіффані Ачінґ як молодої дівчини у книзі «Маленький вільний народець».
 
Бібліотекар
 
Ось Бібліотекар Невидної академії у вигляді орангутанга, який він здобув після чарівної аварії у другому романі «Дискосвіту» – «Химерне сяйво». Полюбляє банани.
 
Смерть мишей з очними-яблуками
 
Ось портрет олівцем помічника Смерті, який спочатку був намальований для ілюстрування рецепту кулінарної книги Няні Оґг – повного посібника страв Дискосвіту.
 
Імаджинаріум професора Пратчетта
 
На цей портрет мене надихнув англійським карикатурист та ілюстратор Вільям Хіт Робінсон, відомий завдяки малюнкам безглуздо складних машин. Я намалював Террі в одязі Вікторіанського джентльмена, який він вдягав на книжковий обід 2012 року. Цей одяг пасує йому і відображає його захоплення тією епохою. Капелюх достатньо високий та з дрібкою магії, щоб умістити усі ідеї та персонажів, яких створив його безмежно винахідливий розум.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage