Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
Хлопчачі пригоди: книги про юних диваків і втікачів
Коли тобі шість або дванадцять, світ щодня запрошує тебе розгадати одну з його численних загадок. Бо життя – найцікавіша пригода, яка може з тобою статися. У цій добірці – історії про таку пригоду юних хлопчаків-героїв.
 
 
«Мій дідусь був черешнею»
 
Головний герой: Тоніно – шість років. Його найліпший друг – дідусь Оттавіано. Разом вони готують сабайон, катаються на велосипеді, шукають для гуски Альфонсини нареченого. Тоніно подобається бути частиною сільського життя дідуся. Але одного дня магія слабшає – у серці осиротілого без бабусі Теодолінди дідуся з’являється скалка. І тоді Тоніно дізнається, що існують безбарвні будинки й безбарвні дні. І що інколи шестирічний хлопчик може протистояти кільком безсердечним чоловікам.
 
Героїчний вчинок: не дозволив зрубати дідусеву черешню Фелічію.
 
Цитата: «Якось він (дідусь Оттавіано) мені приснився: ми з ним гойдалися на гілках і перекидалися через голову, а черешня ціла аж трусилася – ніби від сміху. То був тільки сон, це правда; але якщо дерева дихають, то хто сказав, що вони не можуть сміятися?».
 
«Втікачі»
 
Головний герой: Готтфрідк, який має вередливого і впертого дідуся. Через це старого не дуже люблять медсестри. А тато вважає його хворим і нечасто відвідує його в лікарні. Дідусь Готтфрідка і справді хворий, бо має проблеми із серцем, але це ще більше псує його стосунки з людьми.
 
Єдиний, хто його розуміє, – онук, якого характер дідуся не відлякує. Бо коли у хворому серці живе смуток за втраченим часом і назавжди втраченими людьми, бути сердитим буркотуном нормально.
 
Героїчний вчинок: спланував дідусеву втечу з лікарні, щоб знайти бабусине брусничне варення.
 
Цитата: «На щастя, мама багато читала мені змалку книжок, тож я легко вмів вигадувати».
 
«Містраль»
 
Головний герой: бунтівний хлопчина Містраль, який з родиною живе на майже безлюдному острові. У його розпорядженні – море, солоний вітер, острівець і час. На ваших очах із дитини він перетвориться на юнака. Час змінить хлопця, як змінює кожного з нас, але залишить незмінною його любов до моря.
 
Та найбільше Містраля змінить Хлоя, у яку він закохається із першого погляду. І тоді йому доведеться чекати її чергового повернення на острів. І впродовж десяти років жити спогадами про короткі зустрічі, які відбулися і ще відбудуться. Бо навіть якщо ти король острова, ти не можеш залишити свій дім до повноліття (таке воно несправедливе це життя).
 
Героїчний вчинок: щодня бути королем острова.
 
Цитата: «І немає для Містраля нічого кращого, ніж бути наодинці з морем і вірним псом та розкривати тисячі таємниць, що криються у хвилях».
 
Антон та інші нещастя обкладинка
Тираж закінчився
 
«Антон та інші нещастя»
 
Головний герой: Антон має тата, який каже те, що думає. Він прямолінійний, як пряма лінія, і це сприяє тому, що Антон почувається недостатньо любленим сином. Наприклад, він розповів йому, що хотів би оселитися із коханою жінкою у лісі, щоб цілими днями в’язати разом із нею шарфи. Мрія класна, але після цих слів Антон відчув себе зайвим у житті батька. 
 
Хлопцеві бракує турботливої мами, яка б залишала для нього милі записочки, як це робить мама його подруги Іне. Бракує сімейного затишку. Людям завжди бракує того, що мають інші. Але Антон з’ясує, що тато його любить. Сильно і по-своєму.
 
Героїчний вчинок: зайнявся пошуками нареченої для неорганізованого тата-мрійника.
 
Цитата: «Я лише хочу, щоб тато жив таким життям, про яке мріє. Життям, яке в нього було до появи мене, ходячого нещастя. Але воно ніколи не з’явиться, якщо він сидітиме в чотирьох стінах».
 
Антон та інші зі зграї обкладинка
Тираж закінчився
 
«Антон та інші зі зграї»
 
Головний герой: Антон, який за три дні у новій школі встиг двічі образити вчителя, назвавши його «Порочним Пером» і «Курдупелем». А ще в Іне з’явився зведений брат. Він має «біцепси й трицепси, як середньостатистична горила», білющі зуби і гладеньку шкіру. Це погано, бо в Антона немає біцепсів, але є відстовбурчені вуха. І однокласники його – силачі, як на підбір. Тож він вирішує за один вечір, перед мандрівкою всім класом, привести м’язи у порядок. Антон хоче належати до Вищої ліги і бути крутим хлопцем. Та чи в м’язах сила?
 
Героїчний вчинок: навчив тата не бути рохлею, дізнався, що допомагати слабким крутіше, ніж мати великі біцепси.
 
Цитата: «Я наче роздвоєний, розполовинений, бо нарешті збагнув дещо важливе – зграї бувають різні. Зграї, де треба стати іншим, щоб пристосуватися, і зграї, де можна залишатися собою. Тож вибрати легко...».
 
Розумник обкладинка
Тираж закінчився
 
«Розумник»
 
Головний герой: Кіран Вудз, який мріє стати журналістом і має найдрібніший почерк у світі. Але зараз він ходить до школи і працює детективом: Кіран має з’ясувати, куди зникла бабуся і хто вбив його друга безхатченка. А ще він сумує за татом, який помер, коли хопець був малим. І за мамою, яка йде на роботу, коли він ще спить, а додому приходить, коли він уже спить. Та щодня мусить відбиватися від однокласників, які обзивають його «дауном». Кіран «особливий», але водночас нормальніший, ніж усі нормальні.
 
Героїчний вчинок: розшукав бабусю, для якої намалював морський пейзаж.
 
Цитата: «Людям не довіришся, а на блокнот можна покластися».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage