Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Гаська Шиян про книгу «Селфі в Парижі»!
Місто, яке вабить туристів з цілого світу, слугує фоном для безлічі красивих історій у кіно і літературі. Париж не лишить вас байдужими, навіть якщо ви знайомилися з ним похапцем, і точно глибоко вкарбується у серце, якщо ваші стосунки тривали довше, ніж одну ніч. Незабаром у продажу з'явиться збірка оповідань українських письменників «Селфі в Парижі». Одна із авторок, письменниця і перекладачка Гаська Шиян розповідає про свої стосунки з містом.
 
***
 
У Париж я приїжджала багато разів, вперше це сталося у листопаді 2008, а потім повторювалося і повторювалось за різних сезонів, настроїв, особистих і професійних обставин.
 
Я знала це місто з дуже різних ракурсів, спілкувалася з ним через різні соціальні прошарки, шукала у ньому щораз різного. Про Париж я точно можу сказати, що він ніколи не набридає і щоразу як жива істота відгукується на твої запити і потреби, достатньо лише задати своїм серцем правильні параметри.
 
Коли мене запросили долучитися до збірки про Париж, я одразу знала, що не напишу романтичне багетно-круасанне, фромажно-винне оповідання. Мабуть, відчувала, що достатньо проексплуатувала цю тему раніше, та й останнє перебування в Парижі під час повного локдауну створювало враження, що місто не зовсім в формі для притаманної йому фривольної грайливості. Проте навіть сама дуже здивувалася, в яку несподівану тему мене затягнув творчий процес.
 
Що цікаво, і такі моменти я понад усе ціную в письменницькому житті, коли оповідання вже було здане видавництву, я геть випадково зустріла жінку, дуже прямо пов'язану з описаним контекстом, і вона мені сама почала розповідати свою історію. Звісно, я відкликала текст, щоб трохи його доповнити новими деталями і нюансами.
 
Ну і хіба можна після такого повірити, що Париж тебе не чує?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage