Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Власенко Наталя
Елізабет Ґілберт: «З творчого життя ніколи не зникає Велика магія»
«А як же ви збираєтеся провести свій час тут, на землі, якщо не будете творити? Не займатиметеся чимось цікавим? Не робитимете того, що любите і що вас захоплює? Зрештою, у вас завжди є вибір. І свобода волі. Якщо творче життя стане для вас тягарем чи ніяк вас не винагороджуватиме, ви можете будь-коли зупинитися.
Але якщо серйозно – ви справді цього хочете?
Просто задумайтесь: а що тоді?»
Трохи неочікувана, але яскрава книга від автора славнозвісного роману «Їсти, молитись, кохати». «Велика магія» – не художній роман, не фантастична розповідь чи посібник з фокусів, а натхненний збірник порад, оповідань з життя знаменитостей та творчих роздумів. 
 
Авторка намагається відповісти на питання, які хвилюють кожного, хто так чи інакше пов’язаний з творчістю. Що таке покликання? Чи повинен митець страждати? Куди втікають ідеї та де шукати натхнення? Як позбутися своїх страхів? Чому допитливість важливіша за пристрасть? 
 
 
Книга поділена на розділи – Мужність, Чари, Дозвіл, Наполегливість, Довіра, Божественність, – на думку Ґілберт, саме ці поняття є «ключиками» до успішної та плідної творчої роботи.
 
«Мені відомо лиш одне: я хочу прожити своє життя, докладаючи всіх зусиль до співпраці із силами натхнення, яких не можу ні побачити, ні довести, ні контролювати, ні зрозуміти. Чудернацька співпраця, еге ж? Але, як на мене, кращого способу прожити своє життя просто немає».
«Велика магія» – цікава, місцями дотепна розповідь автора про пошук себе та становлення власного творчого шляху. Маючи за плечима не одну книгу й великий письменницький досвід, Елізабет ділиться історіями власного життя й дає цінні поради.
 
 
Ґілберт застерігає: «творчість ніколи не обіцяла й не обіцятиме стабільного місця праці», тим не менш, саме «творче життя може стати дивовижним покликанням, якщо вам вистачить любові, сміливості й наполегливості так його сприймати».
 
«Творче життя – це життя доповнене. Життя повніше, щасливіше, просторіше й достобіса цікавіше. Жити в такий спосіб – постійно й наполегливо добувати сховані у собі самоцвіти – це уже мистецтво. З творчого життя ніколи не зникає Велика магія».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage