Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тимофієнко Вікторія
Екранізації підліткових книг
Комедія? Драма? Романтика? Навіщо обирати щось одне, якщо в екранізації підліткових книг є все. Неймовірні емоції, драма та комедійні ситуації, романтичні лінії та трагедія, все, що переживає реальна людина. А в додачу ще й актуальні підліткові проблеми, натхненні фрази, що не дають опустити руки та драйвові саундтреки, які надихають рухатись далі. Тож облаштовуй своє «гніздечко», візьми снеки і насолоджуйся.
 
«Поки я не впала»
 
За мотивом: «Поки я не впала» Лорен Олівер (КМ-Букс)
 
Рік: 2017
Вік: 16+
 
 
Саманта Кінгстон трохи зухвала, красива та популярна дівчина. П’ятниця 12-го лютого розпочалась як звичайний день і так само мала би закінчитись. Але, ні. Вона приречена переживати цей день знову і знову. Найжахливіше, це останній день її життя. Як саме і за що вона потрапила у це коло – невідомо. Її потрібно розгадати таємниць своєї смерті, щоб усвідомити всю цінність того, що вона от-от втратить.
 
«Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих»
 
За мотивом: «Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих» Стівен Чбоскі (Наш Формат)
 
Рік: 2012
Вік: 16+
 
 
Чарлі простий тихий хлопець. Він краще почитає книгу, яку порадив вчитель, ніж піде на вечірку чи гратиме у футбольній команді. Переживає важкий період адаптації до нової школи, намагається розібратись у своїх почуттях до сестри найкращого друга. Зачіпаються важливі теми перехідного віку, підліткового сексу, суїциду та прийняття самого себе. Сюжет легко та плавно розгортається відкриваючи проблему за проблемою, які разом складаються в цільну картину.
 
«Середина світу»
 
За мотивом: «Середина світу» Андреас Штайнгьофель (Видавництво Старого Лева)
 
Рік: 2016
Вік: 16+
 
 
Повернувшись додому після літніх канікул, Філ виявляє, що мати і сестра перестали розмовляти один з одним. Аби не вплутуватися в сімейні сварки, останні дні перед школою він проводить з найкращою подругою. Але з початком навчання його випробування тільки починаються, бо він зустрічає симпатичного та харизматичного Ніколаса. Він намагається в усьому розібратись і постійно дає відсіч жителям його провінційного містечка.
 
«Паперові міста»
 
За мотивом: «Паперові міста» Джон Ґрін (КМ-Букс)
 
Рік: 2015
Вік: 16+
 
 
Квентін звичайний юнак, який все життя кохав сусідську дівчину – Марго, красуню та бунтівницю, яка не звикла плити за течією. Однієї ночі Марго заліза у вікно хлопця та попросила допомогти провчити її кривдників. Під час їх пригоди він починає вірити, що кохання між ними може бути взаємним. Але дівчинка тікає з дому і Квентін, як справжній герої, вирушає за нею.
 
«Увесь цей світ»
 
За мотивом: «Увесь цей світ» Нікола Юн (КСД)
 
Рік: 2017
Вік: 16+
 
 
Молода дівчина Меделін ніколи не покидала свій дім через невиліковну хворобу. Вона не ходить до школу, не зустрічається з друзями, не їздить на природу. Справжня полонянка.  Все, що знаходиться за межами будинку може вбити її, вона розуміє і приймає цей факт. Одного дня до сусіднього будинку заїжджає нова сім’я. Дівчина знайомиться з Олівером – симпатичним, винахідливим та веселим юнаком, разом з яким вирушає в свою першу і, можливо, останню подорож до океану.
 
«Йорґен+Анна=любов»
 
За мотивом: «Йорґен+Анна=любов» Йорт Віґдіс (Видавництво Старого Лева)
 
Рік: 2011
Вік: 11+
 
 
Анні всього десять років. Найбільше вона полюбляє різні таємниці, залазити на дерева та чимшвидше їздити на велосипеді. Але все змінюється коли в її класі з’являється новий хлопець Йорґен. Тепер все зовсім інакше, адже вона вперше закохалась. Проте не все так просто, бо вона не єдина кому прийшов до смаку новачок, в неї безліч суперниць. Вона готова піти на все, щоб сподобатись йому. Це ж кохання. Всі засоби гарні.
 
«Провина зірок»
 
За мотивом: «Провина зірок» Джон Грин (КМ-Букс)
 
Рік: 2014
Вік: 12+
 
 
Хейзел Грейс хвора на рак. Хвороба вразила щитовидну залозу з легенями та прикувала її до кисневого балона. Її життя складається з однакових днів, прийоми у лікарів, відвідування групи підтримки, дурні шоу по телевізору, життя тепер не має сенсу.
 
На одній з зустрічей групи підтримки вона знайомиться з Гасом Уолтерсом, безнадійним оптимістом, який втратив ногу, але поборов свою хворобу. Їх спілкування дає їй зрозуміти, що хоч хвороба забирає в неї життя, але вона не може забрати радість з її останніх днів.
 
 
«Ти тут, Боже? Це я, Маргарет»
 
За мотивом:
«Ти тут, Боже? Це я, Маргарет» Джуді Блум (Видавництво Старого Лева)
 
Рік: дата не визначена
Вік: 9+
 
Також, стало відомо про початок зйомок екранізації книжки «Ти тут, Боже? Це я, Маргарет» Джуді Блум. Поки що, дата виходу невідома.
 
Маргарет звичайний підліток, з типовими для її віку проблемами. Коли почнуться місячні, виростуть груди, як цілуватися. Але є одне питання, на яке важко дати відповідь. ЇЇ мати – християнка, а батько – юдей, і вона не знає яка віра її більше приваблює. Вона має сама визначитись, тому її шкільний проєкт присвячений саме цій темі.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage