Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

#ефективнийкарантин: Як опанувати MBA вдома?
Щойно зайдеш до ютубу для перегляду чогось цікавенького, як з усіх шпарин починає вилазити «двигун торгівлі»: «Ви ж хочете розпочати свій бізнес? А я розкажу вам як», «Ви вмієте робити що-небудь? Монетизуйте це!»… 
 
Автор блогу - Олександр Черкас
 
Рано чи пізно ти здаєшся і починаєш міркувати, може й справді спробувати?! Що я втрачаю? Нехай, якщо не стану бізнесменом, то рідкісний skill залишиться зі мною. А це ж завжди корисно! І ось на цьому моменті я хочу обрати… ні, не перегляд чергового відеокурсу десь на Prometheus чи Coursera, а книжку «МВА за 10 днів» Стівена Сільбіґера.
 
Чому? По-перше, я філолог і любов до книг у мене ірраціональна (ммм… моя прєлєсть!). По-друге, книга – шанс контролювати витрачений час: якщо відео 2 години – ти точно подивишся його дві години; якщо книга 528 сторінок – ти можеш прочитати її за день, а можеш за тиждень, можеш ковтнути 1 розділ за 10 хвилин, а можеш медитувати пів години над абзацом. Гаразд! Можливо, то теж не дуже раціонально, але… Але, якщо ми вже заговорили про час, то спробую зробити вам теж невелику полегшу. Беручись за літературу, яка має мене чогось навчити, я завжди думаю про кота в мішку. Я б навіть сказав, що про «рибку в акваріумі». Адже не ясно скільки в тій книзі буде води, а скільки корисного контенту. Саме тому лишаю тут невелику «вижимку» – десятку лайфхаків за Сільбіґером, які я запримітив для тих, хто все-таки хоче бути й буде успішним у житті, утім ще вагається: читати книжку чи ні. І одразу ж попереджаю: ця топова десятка кроків до життєвого успіху – лише маленький шматочок від смачного торта з апетитним кремом. Ні краплі води – лише чисті вершки того, чому навчають у найкращих бізнес-школах світу. Однак думайте самі! Це, до речі, Сільбіґер також украй рекомендує.
 
 
ТОП-10 КРОКІВ ДО ТРІУМФУ В БІЗНЕСІ ТА САМОРОЗВИТКУ –
безкоштовно, без реєстрації, без смс… без маски
 
1. Авантюристи – потенційні мільйонери!
 
Тут формула успіху дуже проста: що більше ризикуєш – то більше отримуєш. Ви можете вкладати по крапельці у щось надійне і безпрограшне, але в результаті отримувати ту ж саму крапельку. А можете ризикнути й отримати в якийсь момент фантастичний прибуток. Чи прогоріти (це теж не виключено, але то не має вас лякати)!
 
Так, укладення у застраховані депозитні сертифікати завжди мають низьку прибутковість. 
Ціна у Спільноті Старого Лева
224 грн
Зареєструватися
А от авантюрна гонитва за нафтою пов’язана з високим ризиком, хоча і потенційний виграш – величенний.
 
2. Намагайтеся критично мислити й аналізувати все, завжди та всюди!
 
Обираючи свою нішу в бізнесі, для початку проаналізуйте, хто вже там є, які в них сильні та слабкі сторони, у чому мінуси цієї діяльності й в чому переваги. Відсікайте маніпулятивну інформацію, не поспішайте приймати рішення. Направду, робіть таке не лише в бізнесі!
 
3. «Сценарію 100 % успіху» – не існує!
 
От, приміром, компанії «McDonalds», «BurgerKing», «Wendys», «Hardees» і «WhiteCastle» успішно продають бургери вже багато років, але кожна досягла свого успіху по-своєму. Отже, кожне ваше рішення – це передовсім ВАШЕ рішення, яке працює для вас і вашого продукту.
 
Тому варто не гребувати вивченням маркетингу, демонструвати тонке чуття своєї сфери діяльності, творчий підхід та винахідливість.
 
4. Думайте, перш ніж діяти!
 
МВА – не «експерт з організаційних питань», але знання теорії й основ цього напрямку точно не завадить. Навіть навпаки підвищить шанси на успіх.
 
Щоби ваша справа була максимально ефективною, ретельно аналізуйте ситуацію спочатку з погляду індивіда, а потім – у перспективі виграшу для організації. І тільки тоді – дійте! Не навпаки. Бо інакше це перетвориться на безкінечну роботу над помилками, на постійні конфлікти в колективі «у пошуках крайнього».
 
 
5. Однобічне сприйняття фатальне для здоров'я вашої діяльності!
 
Будь-яка справа добре спрацює, якщо комплексно підходити до її дослідження. Наприклад, не варто вважати себе бодибілдером, якщо накачав ледь-ледь руки чи прес. З однаковим успіхом і в бізнесі. Не можна концентруватися тільки на фінансовій справі, ігноруючи, приміром, маркетинг.
 
6. Навіть найкрутіша ідея самостійно не спрацьовує!
 
Приміром, у вас є ідеальна деталь, але без механізму, в якому вона запрацює, – це всього-на-всього шматок заліза. Отож усі складові вашої роботи мають поєднуватися й узгоджуватися в план. Інакше все це не матиме раціонального сенсу.
 
7. Стратегія «рулить»!
 
Або ви неминуче станете жертвою стихії ринку, замість того, щоб бути переможцем, який задає ритм. Але стратегічний план неможливо створити у вакуумі. Він повинен відповідати роботі організації так само, як план маркетингу – відповідати продуктам. Два самостійні етапи характеризують стратегічне планування: розробка (formation) і реалізація (implementation) стратегії.
 
8. Майбутньому МВА вдосталь осягнути основи та словник економіки!
 
А вітряні млини економіки нехай залишаються для розради Дон Кіхотів від теорії. Економіка може похизуватися лише кількома основними концепціями. Тоді як пояснити купу складної наукової літератури з цієї теми? Ніби чаша Грааля, створення ідеальної економічної моделі зваблює багатьох затятих професорів і тисячі докторів економіки, що працюють у приватній сфері. Від їхньої бурхливої діяльності протягом останнього століття залишилася купа піни з тисячею магічних формул, графіків і діаграм. Якщо не маєте часу і бажання все це досліджувати – то не треба, це навряд чи щось додасть вам у практичному сенсі.
 
 
9. Керівник зобов’язаний знати свою команду. Інакше – це не команда!
 
«Нехай цим займається відділ кадрів», – думає пересічний керівник-лузер. Однак цей делікатний фактор має велике значення, бо грандіозний успіх компанії, мов кохання, без «хімії» між працівниками – неможливий.
 
10. Хто володіє інформацією – володіє світом!
 
Якби ви не знали, що існує унікальна книга, за допомогою якої можна самостійно та швидко опанувати курс МВА всього за 10 днів, то так би й зітхали, переглядаючи success stories у соцмережах. Отож мерщій за інформацією! Гайда змінювати власне життя та світ!
 
Р.S. Тільки-но уявіть: може саме цей експрес-порадник, саме ця книга-курс допоможе вам стати успішнішим та конкурентноспроможнішим у період кризи!? Тому гайда читати! Хутчіш використайте примусову зупинку на карантин як шанс для саморозвитку та бізнесуйте без остраху!
 
Мийте руки та читайте! Читайте й бережіть себе! Лишайтесь удома!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage