Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дзвінка Матіяш про книжку Дороти Тераковської «Там, де падають ангели»
У «Видавництві Старого Лева» вийшла друком зворушлива і містична книжка польської письменниці Дороти Тераковської «Там, де падають Ангели». Це особлива незвичайна історія наповнена світлом і сумом. Персонажі шукають відповіді на одвічні питання, втрачають і знаходять... Перекладачка Дзвінка Матіяш розповідає про повість:
 
«Книжка Дороти Тераковської “Там, де падають Ангели”, написана 1999 року — в останній рік XX століття і другого тисячоліття. Можливо, це чи не наймістичніша книга авторки, сповнена міркувань про те, хто ми звідки, і куди йдемо; грань між видимим і невидимими світами тут тоншає, а часом зовсім зникає.
 
Повість починається з того, що п'ятирічна Ева втрачає свого Ангела-хоронителя на ім'я Аве. Той був молодим і недосвідченим Ангелом, тож сам потрапив у небезпеку й зазнав поразки у боротьбі. Скалічений ангел Аве втратив свою силу і впав на землю у подобі людини. Оселився у напівзруйнованій халупі неподалік від домівки Еви. Ніхто не впізнає у Бездомному, що не говорить, не чує і нічого не розуміє, Ангела. З ним спілкується лише Ева. Вона також спершу не знає, що це її ангел. Для неї це просто найкращий друг, якому можна розповісти про все.
 
У житті Еви, після того, як її Ангел втратив силу, починається смуга нещасть, яких з кожним роком стає все більше. У 13 років вона захворіла на невиліковну форму лейкемії. Саме це мотивує її батьків і бабусю шукати порятунку у світі Невидимого й Незбагненного. Бабусі вдається знайти пір'їну, яку загубив Евин ангел.
 
Якщо цю пір'їну зміцнити, Аве зможе допомогти своїй підопічній. Щоправда, для цього йому доводиться відкрити дівчинці ангельські таємниці, яких люди знати не повинні. Але Ангел прагне, щоб дівчинка жила…»

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage