Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старовойт Тоня
Дитинство скінчилося: 5 причин прочитати «Позаду льодовні»
Чи часто у вас трапляється ностальгія за безтурботним життям, коли все давалося легко, а вдома завжди чекав свіжий матусин пиріг з яблуками? У мене постійно. Часом важко остаточно прийняти цей факт: дитинство скінчилось. Одразу в голові спалахують мільярди хаотичних думок: «де знайти машину часу» або «як на OLX вигідно продати колекцію старих дисків із мультиками». Проте треба прийняти це – новий етап розпочато.
 
Головний герой роману Том – брат,який провів дитинство в компанії сестри Касс. Хлопець та дівчинка – бешкетники-двійнята,які не давали батькам спокою, бавлячись цілодобово та записуючи свої спостереження до спеціального таємного блокнота. Але час невтомно рухається вперед – діти подорослішали. Касс перетворилася з маленької бешкетниці на вродливу панянку, яка не хоче більше сидіти в печерах та слідкувати за сусідом-диваком. Тоді як Том не може остаточно пробачити сестрину «зраду» та вдається до більш радикальних заходів. Чи дозволить собі юнак облишити дитинство в минулому? Енн Файн дає відповідь у книжці.
 
Отже, чому «Позаду льодовні» вартує вашої уваги?
 
Роман-настанова, який допоможе нарешті подорослішати та зрозуміти, що дитинство має залишатись у солодких спогадах. Енн Файн дуже чітко та просто викладає таку складну в сьогоденні тему.
 
Роман-забавка. Вам певно цікаво, як «Позаду льодовні» вдалося поєднати в собі довідник із дорослішання та елементи захопливої історії? Твір дуже динамічний, що робить читання значно цікавішим та швидшим. До того ж є можливість спіймати натхення, адже роман сповнений різними дитячими забавками.
 
 
Підліктовий роман. Енн Файн – суто дитяча письменниця, яка сама виховує двох дітей, тому ні для кого не буде здивуванням те,що жінка так добре розуміється на підліткових проблемах та може реалістично описати будь-який епізод. Головні герої, брат та сестра, вийшли у Файн цікавими та живими. Касс – така собі молода й самостійна дівчина, що прагне подорослішати якомога швидше. Том – чуттєвий хлопчина, який здатен закохати будь-кого своєю щирістю та дитячою наївністю. Читачі стовідсотково впізнають в обох героях частинку себе, які, як Касс, прагнуть якнайшвидше стати дорослими, але, як Том, все ж таки не готові казати дитинству «прощавай».
 
Роман-згадка. Як на мене, кожна доросла людина десь глибоко в душі часом сумує за юністю. Дитяча та підліткова література завжди залишатимуться моїми улюбленими, адже жодна сучасна історія не зможе зрівнятись із тією щирістю та теплом, яке автори закладають у книжки для малечей. «Позаду льодовні» – своєрідна згадка, тепла та солодка, про чудернацькі часи, коли море по коліна, а найбільшою проблемою була заборона довго сидіти за компютером. Дорослі, хіба ви не сумуєте за цим?
 
Роман-подарунок. Беззаперечний плюс цієї історії полягає в її абсолютній універсальності. Всі ми памятаємо, що книжка – найращий подарунок. А історія, яка точно зацікавить кожного читача, – подарунокщо закохає в себе та не відпустить до останньої сторінки. Тому раджу не оминути «Позаду льодовні» увагою в книгарні, поки вона там ще є, й хутчіш братися за її читання.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage