Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Читати книги і рятувати життя
Читання розвиває нашу пам’ять, фантазію та увагу, дарує змогу проживати одразу декілька життів і дає ще багато корисного. А інколи читання не лише робить кращими нас самих, а й дає змогу допомогти іншим. Книги навіть можуть допомогти врятувати життя!

Старий Лев також видає книжки, разом із якими читач може долучитися до доброї справи. Частину коштів від вартості цих видань він перераховує у благодійні фонди та інші установи, які допомагають тим, хто цього потребує. Сьогодні познайомимо вас із деякими з таких особливих книжок.
 
Наталія Ясіновська, «Любов, дідусь і помідори»
 
Олесі тринадцять. Її мама довгий час працює в Америці, тому дівчинка живе з дідусем і бабусею. Вина ходить до школи, проводить час зі своїми найкращими подругами Інною та Аліною, поглядає на хлопців. Але в один момент усе не змінюється, коли дідусь дівчинки захворіває на рак...
 
Головна героїня книжки Наталії Ясіновської справляється зі шкільними та особистими клопотами, а всі свої найпотаємніші переживання звіряє у блог, який порадив учням завести новий вчитель.
 
«Десь я читала, що хвороби даються нам, щоб ми засвоїли якийсь урок… Напевне, це може стосуватися і хвороб близьких. Це як випробування. Людина або витримує його і стає сильнішою, рухається вперед, або здається й ламається»
 
Попри сумну тему, книга «Любов, дідусь і помідори» — надзвичайно світла. Любов у цій повісті справді на першому місці. Любов нового молодого вчителя до своїх учнів та викладання. Взаємна любов Олесі до своїх подружок, які не залишать дівчину в біді. Любов героїні до дідуся, який, хоч і слабне на очах, та все одно неодмінно мусить одужати! Книга Наталії Ясіновської розповідає про життя як воно є. Із проблемами, неприємними ситуаціями та хворобами близьких. Але також і з оптимізмом. З вірою в те, що все буде добре, якщо боротися та не опускати руки.
 
А окрім того, що книга поговорить із підлітками на таку серйозну і важливу тему, як рак, вона ще й допоможе їм врятувати онкохворих діток, адже 10 гривень від вартості кожного примірника цієї книжки буде перераховано до благодійного фонду «Таблеточки»
 
Катерина Бабкіна, «Шапочка і кит»
 
Головного героя дитячої книги Катерини Бабкіної звуть Шапом відтоді, як після хіміотерапії у нього випало волосся й він відмовився знімати блакитну в’язану шапку. У хлопчика лейкоз, і зараз його життя дещо відрізняється від життя однолітків. У свої вісім він ще жодного разу не був у школі, йому не можна їсти солодощі чи, наприклад, гладити собак. Але в житті Шапочки є дещо таке, чого немає більше ніхто. Він знайомий із велетенським блакитно-сірим китом, який плаває просто над містом.
 
«Уже ввечері прийшла бабуся і повела мене гуляти. У сутінках я довго вдивлявся в заплутану в густому гіллі й шелесткому листі зеленувату темряву наді мною, аж поки запаморочилося в голові. Бабуся перелякалася, подумавши, що це я знову слабшаю і засинаю на ходу. А мені ж конче треба було дивитися вгору: десь там, зачаївшись, ворушився і дихав велетенський кит»
 
«Шапочка і кит» — про стосунки у сім’ї, про дружбу і долання труднощів. І про любов, звичайно. Читаючи цю книжку, і діти, і дорослі дізнаються більше про життя людини з онкологією, а також зможуть допомогти хворим дітям. Від вартості кожного примірника цієї книги 5 гривень також перераховують до благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу онкохворим дітям в Україні.
 
Гальфдан В. Фрайгов, «Любий Ґабріелю»

Ця надзвичайно ніжна і зворушлива книга написана у формі листів батька своєму синові. Гальфдана В. Фрайгов — це норвезький літературний критик, редактор і публіцист. Його наймолодшому синові Ґабріелеві діагностували аутизм, коли хлопчику було три роки. У дуже інтимних та щирих листах батько описує свої непрості стосунки з Ґабріелем. Він намагається водночас зрозуміти сина та допомогти йому самому зрозуміти навколишній світ. З ніжність та правдивістю Фрайгов пише про взаємини зі своєю дитиною, їхні розмови та постійні намагання порозумітися, хоч інколи це й важко. 
 
«Іноді ми самі стаємо один одному стіною: ти – моєю опорою, але частіше я – твоєю, бо ти так легко можеш оступитися і впасти. І тоді, Ґабріелю, я, буває, лякаюся, коли сам не маю за що зачепитися, за що вхопитися, хіба за вітер, сонце й безмежне море, тому що раптом перестаю тебе розуміти»
 
«Любий Ґабріелю» — це книга про батьківську любов, міцний зв’язок між татом і дитиною, а також прийняття цієї дитини, незважаючи на труднощі. Із цією книгою читачі можуть долучитися до допомоги дітям з особливими потребами. Старий Лев перераховує 5 гривень від вартості кожного примірника книжки до Навчально-реабілітаційного центру «Джерело»
 
Євгенія Завалій, «Місія “Порятунок”: ведмеді»
 
Нова дитяча книга Євгенії Завалій розповідає про ведмедицю Христю, яку зловили, забрали з рідного лісу та змусили працювати в мандрівному цирку. Христю ставлять на гарячу платформу, щоб вона перебирала лапами під музику, а дресирувальник жорстоко з нею поводиться. Інколи він її навіть б’є... Ведмедиця, як і багато інших тварин, дуже страждає в неволі. Та згодом до цирку приходять зоозахисники й звільняють тварин. Героїня потрапляє в притулок, де інші ведмеді розповідають їй свої сумні історії. Христі неодмінно треба повернутися додому. До рідних Карпат. До мами та брата.
 
«Насправді вчитися танцювати для ведмедя — ще страшніше, ніж виступати перед людьми. Аби навчити танцювати, мене ставили на дуже гарячу платформу і вмикали музику. І щоб не обпектися, я була змушена перебирати ногами. А стопи у ведмедів — дуже ніжні, створені для того, щоб ходити по м’якій травичці. Мені було боляче, і я плакала»
 
Євгенія Завалій говорила, що написала цю книгу для дітей, але вона буде цікавою також і дорослим. Люди часто поводяться з тваринами надзвичайно жорстоко, і це потрібно змінювати. Авторка вирішила розповісти про сумну долю ведмедів у неволі, щоб діти дізналися про ці речі і, ставши дорослими, ніколи так не поводились. А допомогти врятованим із неволі тваринам маленькі читачів та їхні батьки можуть просто придбавши цю книгу. Із кожного придбаного примірника 10 гривень буде перераховано на підтримку Ведмежого притулку «Домажир».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage