Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Коляда Олена
Читання зі смаком. 10 дитячих книжок про кухню і смаколики
Ілюстрація Богдани Бондар до книги «Кухня пані Вишеньки»
 
Смачна книжка — це така, що атмосферно зваблює вареничком, тістечком чи ще якимось смаколиком; це така, що надихає піти на кухню і зготувати якийсь шедевр, навіть якщо тобі п’ять років. Смачна книжка — це магія, що здатна крізь сторінки торкнутися всіх п’яти чуттів і збудити неабиякий апетит.
 
Наступний перелік книжок про кухню і смаколики від українських видавців стане у пригоді маленьким гурманам та їхнім батькам. Смачного!
 
«Солька і кухар Тара-пата», Оксана Лущевська, Лана Світанкова
 
 
Що головне на кухні? Посуд, техніка, продукти? Без них не обійтися, але найголовніше — це гарний настрій. З ним кожна страва може стати шедевром, а простий обід перетворитися на свято. У цій книжці читач познайомиться з чудо-шефом Тара-патою та його кмітливою помічницею Солькою, порине з ними у захопливі кулінарні пригоди, дізнається чимало куховарських секретів та правила етикету, а ще й отримає 30 чудових рецептів на додачу.
 
«Книжка-з’їжка», Катя Галицька, Ольга Черепанова
 
 
Ця книжка — своєрідний гід кухнею для дошкільнят. Невеличкі замітки про дівчинку Лізу та її родину, яскраві малюнки й інтерактивні завдання допоможуть маленьким читачам зорієнтуватися у світі каганців і ополоників, дізнатися секрети приготування каші чи яйця до сніданку, майстрування бутербродів-клоунів чи канапок-корабликів, а також вберегтися від помилок та небезпек, які можуть чекати на них на кухні.
 
«Зварю тобі борщику», Зірка Мезантюк
 
 
Як зварити лікувальний борщ і пригостити ним дощик за вікном, як зготувати кашу та ще й перехитрити змія, як задобрити відьму варениками та які ковбаски смакують сірому вовку на Різдво? Про все це та багато іншого можна дізнатися зі збірки казок про братика Івася та сестричку Олесю, які повсякчас втрапляють у різноманітні смачні, а головне - суперавтентичні українські пригоди.
 
«Пригоди кухарчука Бублика», Юлія Галаніна
 
 
Повість з казкового циклу про чарівне місто Акватика, мешканці якої походять від акваріумних рибок і поклоняються богові-сому. Замкового кухарчука Бублика запросили на справжній кулінарний турнір — не будь-куди, а на Архіпелаг Какао. На вправного Бублика та його акватиканську команду чекає неймовірна подорож морем, зустріч з піратами, кулінарні баталії та інші захопливі пригоди.
 
«Крамничка тітоньки Мальви», Сашко Дерманський
 
 
Справжня різдвяна казка про святковий настрій, подарунки й солодощі, ангеликів і дива. Малий Тишко із песиком Кучугуркою беруться за нелегке завдання — порятувати дідуся від злих чарів. Але чи вистачить їм сили здолати підступне зло, що узялося знищити саме Різдво? Ось тут на допомогу їм і приходить чарівниця — тітонька Мальва із справжнім арсеналом солодощів, які вона готує у казковій пересувній крамничці.
 
«Принцеса-кухарка. Малювальна історія», Віолетта Борігард
 
 
Легко уявити собі кухарку, що мріє перетворитися на принцесу. А як щодо принцеси, яка бажає стати кухаркою? Вправна принцеса Нісоль потрапляє на королівську кухню і береться виправити весь безлад, що влаштувався через ненажерливих котів та ще й за відсутності головного кухаря Тілі-Тісто. Але це історія, яку треба не просто читати, а й домальовувати, і від того вона стає ще кумеднішою і смачнішою.
 
«Рецепти Мумі-мами», Маліла Самі, Туве Янссон
 
 
Всім прихильникам Долини мумі-тролів відомо, які там мешкають гурмани і ласунчики. «Рецепти Мумі-мами» — справжня кулінарна книга, де зібрано більше сотні страв з книг про мумі-тролів. Чимало рецептів стануть чудовими першими досвідами маленьких кухарів, а інші можна готувати чи не всією родиною. А поки печеться кокосове печиво Чмиха, можна почитати уривки з улюбленої мумі-серії, що потрапили до книги разом з малюнками Туве Янссон.
 
«Подорож до країни Мурвіль», Олександра Орлова
 
 
Хоч у цій книжці йдеться не про кухарів, а про котів-мандрівників, але своєму статусу «найсолодшої книжки про котиків» вона цілком відповідає. Почати слід з того, що персонажі тут носять справді смачні імена: Кексик, Зефір, Вафелька, Іриска, Карамелька, Вареник, Медунка. А скільки делікатесів чекає на маленьких читачів на сторінках книжки! Тут вам і базилікові ковбаски, і пиріжки з паштетом, і оладки зі сметаною, тюфтельки з картоплею та мідії у напівмушлях з лимонним соусом. Про десерти можна й не згадувати - то взагалі суцільна пісня для ласунчиків!
 
«Таємниця старої пекарні», Юрій Нікітінський
 
 
Юному детективу Юлі доведеться розплутати загадкову справу не де інде, а у хлібній пекарні, тож її розслідування буде буквально замішане на хлібі. Героям детективу, а заразом і маленьким читачам, необхідно знайти рецепт ідеальної паляниці, на який також полюють підступні шпигуни. А між іншим тут можна дізнатися все про історію хліба, світові традиції його випікання від сивої давнини до сьогодення.
 
«Кухня пані Вишеньки», Сильвія Плат
 
 
Напрочуд смачну новинку підготувало для маленьких читачів і «Видавництво Старого Лева». А саме — казку відомої американської авторки Сильвії Плат. Безумовно, українська версія «Mrs. Cherry's Kitchen» стане однією з найкрасивіших у світі завдяки чарівним ілюстраціям Богдани Бондар.
 
Пані Вишенька разом із чоловіком мешкають у наймилішому будиночку на дуже затишній вулиці, і кухня у них найзразковіша, бо за усім там наглядають маленькі домовички. Коли одного дня домашня техніка вирішує спробувати щось новеньке і помінятися обов’язками, домовички не заперечують, тож цій малечі, зрештою, і доведеться усувати весь безлад, що влаштували Міксер, Духовка, Пралька, Праска і Кавоварка.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage