Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Чи залишаться разом відомі пари з улюблених книг?
Останню сторінку книги перегорнуто… Але що трапилося далі? Яка доля чекає на улюблених персонажів? Чи залишаться закохані разом? Від Красуні і Чудовиська до Герміони Ґрейнджер і Рональда Візлі – пропонуємо до вашої уваги кілька теорій про те, що трапиться з відомими літературними дуетами після завершення книжкової історії.
 
У тексті можуть бути спойлери!
 
Вustle, кадр із фільму «Гордість і упередження», 2005
 
Белль і Принц, «Красуня і Чудовисько»
 
Чи залишаться вони разом? – Можливо.
 
Багато хто має сумніви, чи справді Белль і Принц залишаться разом. З одного боку, він тримав її в полоні. Так, не найкращий початок для стосунків. Але до кінця історії він розуміє, що не потрібно тримати Белль силоміць і відпускає її назад до батька. У той час як Белль, усвідомивши, що Чудовисько насправді не таке страшне і зле, з власної волі повертається у замок. Белль відкрила у Принцові все найкраще, натомість він показав їй світ пригод і радості. Якщо ця пара зможе залишити в минулому дивний початок стосунків, на них, ймовірно, чекає життя у злагоді та любові.
 
 
Констанс Чаттерлей і Олівер Меллорз, «Коханець леді Чаттерлей» Девід Герберт Лоуренс
 
Чи залишаться вони разом? – Можливо.
 
Констанс Чаттерлей – красива жінка, донька відомого художника. Олівер Меллорз – брутальний лісник. Що могло їх об`єднати? Пристрасть? Наприкінці книги Констанс вирішує залишитися з коханим і залишити чоловіка Кліффорда, який дозволив їй завести коханця та навіть погодився виховувати не свою дитину. Проте чоловік не погоджується на розлучення. Чи зможе союз Констанс і Олівера протриматися довго? Чи не розділила б їх різниця у вихованні, соціальному статусі? Та чи врешті зможе Олівер побудувати родину з одруженою жінкою у тогочасному суспільстві? Враховуючи період, у якому відбувається дія, навряд чи, але пристрасть могла би тримати їх разом достатньо довго.
 
 
 
Елізабет Беннет і Фіцвільям Дарсі, «Гордість і упередження» Джейн Остін
 
Чи залишаться вони разом? – Так ... але тільки тому, що розлучення неможливе.
 
Елізабет і містер Дарсі – одна із найвідоміших пар у літературі. І, звичайно, очікується, що вони залишаться разом. Але чи справді все так добре у їхніх стосунках? Елізабет – вольова і незалежна. Вона відмовилася бути прив'язаною до будь-яких норм сучасного їй суспільства, і, перш за все, думки, що сенс її життя – бути зразковою дружиною. Так, вона любила Дарсі, але чи стануть ці почуття важливішими за власні переконання? Чи зможе традиціоналіст Дарсі перебороти палкий дух Елізабет, коли справа дійде до збереження домашнього вогнища та виховання дітей? Ймовірно, ні.
 
 
 
Емма Вудхаус і Джордж Найтлі, «Емма» Джейн Остін
 
Чи залишаться вони разом? – Так.
 
В Емми Вудхаус були свої проблеми, вона була нав'язливою і бурхливою та зосереджувалася виключно на тому, аби її власні бажання і потреби здійснилися навіть за рахунок інших. Пан Найтлі – врівноважений чоловік, який не боявся сказати Еммі, що їй потрібен хтось, хто б міг впоратися з її екстравагантністю. Емма ж показала Джорджу, що життя може бути чимось більшим, ніж просто рутиною, і що добре робити більше, ніж те, що люди очікують від нього. На такій підтримці і мотивації і будуються стосунки.
 
Герміона Ґрейнджер і Рональд Візлі, «Гаррі Поттера» Джоан Ролінґ
 
Чи залишаться вони разом? – Так.
 
Багато шанувальників серії творів і навіть Джоан Ролінґ висловлювала сумніви, чи буде ця пара разом і надалі. Рональд і Герміона були кращими друзями, все знали один про одного, пройшли різні випробування і негаразди, разом пережили боротьбу з Темним Лордом. Врешті вони завжди підтримували один одного попри будь-що. Згадайте, приміром, як Герміона щоразу нехтувала власними суворими правилами, щоби допомогти друзям. Зрештою, сама Ролінґ підтвердила нашу думку, об’єднавши пару у книжці «Гаррі Поттер та прокляте дитя».
 
 
 
Катніс Евердін і Піта Мелларк, «Голодні ігри» Сюзанни Коллінз
 
Чи залишаться вони разом? – Ні.
 
Останнє, що Кітніс коли-небудь хотіла, – це мати сім'ю. Саме так вона говорила протягом усієї трилогії. Втрата батька, матір, яка не бере участі у житті родини, жорстокий світ, в якому діти народжуються, щоби убивати один одного для розваги, не сприяють створенню сім’ї. Що ми бачимо наприкінці останньої книги? Кітніс виходить заміж за Піта, якого відштовхувала протягом історії, і народжує дітей. Важко уявити, що дівчина з таким войовничим духом, змогла змінити своє життя, подолати всі психологічні травми, які їй довелося пережити, та створити родину.
 
 
Енн Ширлі і Гілюерт Блайт, «Енн із Зелених Дахів» Люсі-Мод Монтгомері
 
Чи залишаться вони разом? – Так
 
Мрійниця і оптимістка Енн Ширлі бачила у Гілберті звичайного хлопчика, який колись називав її коси морквою. Він не був схожим на чоловіка, якого Енн уявляла у найсміливіших мріях. Але вона незабаром зрозуміла, що її глибокої справжньої дружби з Гілбертом більше, ніж достатньо, аби стати щасливою. І всі ми знаємо, що життя Гілберта не було б настільки ж веселим і сповненим романтики без Енн Ширлі. І жили вони довго та щасливо ;)
 
Белла Свон і Едвард Каллен, «Сутінкова сага» Стефені Маєр
 
Чи залишаться вони разом? – Так
 
Ця пара була одержима один одним протягом усієї серії книг. Окрім того, Белла стала безсмертною наприкінці історії. Хто ще збирається боротися з Едвардом за вічність з Беллою? Ніхто. Вони пережили багато, аби бути разом.
 
 
Ребекка Блумвуд і Люк Брендон, «Шопоголік» Софі Кінселли
 
Чи залишаться вони разом? – Можливо
 
У житті Ребекки Блумвуд був цілковитий безлад, коли вона познайомилася з Люком Брендоном. Легковажна і залежна від шопінгу жінка, яка не могла контролювати своє бажання витрачати гроші, повинна була сильно працювати над собою, аби втримати стосунки з Люком – зосередженим і дещо нудним. Та чи Люк дійсно зможе прожити все своє життя, знаючи, що його дружина у будь-який момент може вплутатися у неприємності? Кажуть, що любов перемагає все, чи не так?
 
Чарлі і Сем, «Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих» Стівена Чбоскі
 
Чи залишаться вони разом? – Ні
 
Сем допомогла Чарлі звикнутися з його минулими травмами і відкрити себе для нових вражень. Чарлі ж безперервно нагадував Сем, що вона гідна кращого, особливо у стосунках, він допоміг їй стати більш відкритою, чесною та м’якшою до світу. Але різниця у віці, різниця у досвіді та багато іншого навряд чи дозволять побудувати їм стійкі стосунки у той час. Скоріш за все вони залишаться хорошими друзями.

 

 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage