Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна
Чотири книги, які змінюють життя на краще
Прагнете стати щасливішою людиною, але не знаєте з чого почати? Загрузнули в щоденній рутині та перестали відчувати задоволення від життя? Почуваєтеся безсилими перед власними слабкостями? Постійно відкладаєте важливі справи на потім і звикли до безсонних ночей перед дедлайнами? Тоді ця добірка книжок із саморозвитку обов'язково стане вам у пригоді. Не потрібно чекати наступного понеділка або 1 січня. Розпочинати зміни на краще варто вже сьогодні!
Чільне фото – Priscilla Du Preez 
Ціна у Спільноті Старого Лева
140 грн
Зареєструватися
«Проект Щастя» (Ґретхен Рубін)
 
Людям часто здається, що вони стануть щасливішими, якщо з ними трапиться щось хороше. Але ж насправді щастя – процес, а не результат. З цим твердженням точно погодиться американська письменниця, юристка та блогерка Ґретхен Рубін, яка вирішила присвятити цілий рік реалізації амбіційного Проекту Щастя.
 
Підсумком захопливих експериментів авторки став бестселер «The New York Times», перекладений понад тридцятьма мовами. Загальний тираж книги склав один мільйон примірників, а тематичний блог Ґретхен Рубін сьогодні читають понад 55 тисяч людей. Цікаво, чи не так?
 
Проте відразу зауважимо, що авторка не пропонує універсальної формули, яка допоможе всім і кожному знайти шлях до омріяного щастя. «Проект Щастя» – це насамперед розповідь про унікальний досвід та переконання однієї людини.
 
Навряд чи ця книга кардинально змінить ваш світогляд, але водночас вона може стати чудовою мотивацією розробити власний Проект Щастя, позбутися шкідливих звичок, простіше сприймати невдачі та цінувати кожну мить життя. Адже один приклад із реального життя завжди дарує більше натхнення, ніж сотні узагальнених висновків, отриманих в результаті наукових досліджень.
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
160 грн
Зареєструватися
«WAKE UP! (Прокидаємось!) або Як перестати жити на автопілоті» (Кріс Барез-Браун)
 
Наступне видання сподобається навіть тим читачам, які недолюблюють мотиваційну літературу через надмірну теоретичність та багатослівність. «WAKE UP! (Прокидаємось!)» Кріса Бареза-Брауна – це креативний щоденник, в якому мінімум теорії поєднується з максимумом практики. Теорія викладена на перших двадцяти сторінках, все інше – експерименти, які допоможуть частіше вимикати «автопілот».
 
За словами автора, «WAKE UP! (Прокидаємось!)» не варто сприймати як книгу, яку можна прочитати й повернути на полицю. Натомість вона може перетворитися на справжнє джерело цікавих ідей та нових можливостей. Деякі з порад дослідника виглядають цілком слушними (наприклад, відмовитися на тиждень від телевізора, їсти їжу з необроблених продуктів, більше рухатися, не метушитися), інші – чудернацькими (змайструвати паперовий літачок, заспівати мантру, побути кимось іншим). Але всі ці завдання мають єдину мету – наповнити життя яскравими моментами та зробити його усвідомленішим. Як бачите, прокидатися зовсім не складно. То чому б не спробувати уже зараз?
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
126 грн
Зареєструватися
«Чесно про (не)чесність» (Ден Аріелі)
 
«Щойно ми ліпше зрозуміємо, що насправді викликає нашу не найкращу поведінку, ми зможемо придумати способи її контролювати й покращувати свої результати», – вважає ізраїльсько-американський поведінковий економіст Ден Аріелі. У світі він відомий як автор бестселерів «The New York Times» та лектор, виступи якого на TED переглянули п'ять мільйонів глядачів.
 
Минулого року у «Видавництві Старого Лева» вийшов друком український переклад «Передбачуваної ірраціональності» Дена Аріелі. А цієї осені книжкові полиці Старого Лева поповнилися виданням «Чесно про (не)чесність». Ця книга являє собою ґрунтовне дослідження причин, які змушують людей обманювати.
 
Тривалий час вважалося, що аналіз зисків і витрат лежить в основі будь-якого правопорушення. Проте Ден Аріелі заперечує загальновизнане значення обману, запропоноване теоретиками поведінкової економіки. На його думку, нечесність – «яскравий приклад наших ірраціональних схильностей». Насправді люди не часто замислюються про довгострокові наслідки своїх вчинків. Натомість вони прагнуть отримати вигоду й водночас почуватися хорошими та чесними насамперед у власних очах. І це тільки один з багатьох цікавих висновків, до яких автор дійшов завдяки численним експериментам.
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
Зареєструватися
«Прокрастинація. Чому ви вдаєтеся до неї і що можна зробити із цим вже сьогодні» (Джейн Б. Бурка, Ленора М. Юен)
 
Усі ми час від часу зволікаємо з виконанням не надто приємних завдань, але що робити, коли звичка прокрастинувати стає хронічною? Саме цій проблемі присвятили свою книжку американські психологи Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен, які упродовж чотирьох десятиліть вивчають явище прокрастинації.
 
Дослідниці переконані, що ворога потрібно знати «в обличчя». Тому в першій частині видання вони пропонують читачам розібратися з причинами регулярного відкладання справ на потім. Авторки вважають прокрастинацію комплексною психологічною проблемою, основою якої є «проблема ставлення людини до себе самої, яка відображає хитке відчуття самооцінки».
 
Друга частина видання містить детальний опис простих технік, які допоможуть розірвати зачакловане коло прокрастинації. Але ці методики діють лише за умови використання на практиці. Готові спробувати?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage