Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Чому варто читати Джеремі Стронґа
Джеремі Стронґа можна впевнено називати найсмішнішим сучасним автором. Він пише для дітей, але, якщо дорослий візьме до рук його книжку, то всій родині прийдеться змагатися за право першості, щоб прочитати чергову історію казкаря. Близько сотні захопливих книжок, кілька десятків персонажів і мультфільми за текстами Джеремі Стронґа — забезпечили письменнику любов мільйонів читачів у всьому світі. Якщо ви і ваші дітлахи ще незнайомі з сімейкою Ніколаса, шаленою Стрілкою, міс Гармидер, то саме час братися за серію «Читання для реготання».
Чільне фото Express and Star
 
Універсальний гумор
 
Зазвичай гумор класифікують: це для дорослих, це для малюків, це британський, а це американський. Проте справжні жарти не знають кордонів, не ділять людей за віком і часом, а просто змушують реготати. Якщо книжка розсмішить вас, другокласника і його дідуся, то авторові — пряма дорога у класики, якщо він ще не там. Шалені бешкети і кумедні сюжети в історіях Джеремі Стронґа за настроєм та атмосферою нагадують пригоди Пеппі Довгопанчохи, Павлуші і Яви з Васюківки — усіх тих, хто веселив вас у дитинстві на весь дім.
 
Щиро і чесно
 
Перш ніж повністю присвятити своє життя вигадуванню історій, Джеремі випікав булочки, працював у школі і потихеньку нотував сюжети. Першими слухачами були власні діти, але як і заведено, згодом вони виросли. Дружина ж досі лишається читачкою і критикинею №1. Для автора важливо бути правдивим, нічого не спрощувати і з повагою ставитися до маленьких читак. Із власного досвіду він знає, що нудні повчальні книжки можуть надовго відбити бажання до читання. Тому Стронґ пише без моралізаторства, проникливо і легко, його герої не стараються бути чемними, лише справжніми і щирими.
 
Повернення у дитинство
 
Письменнику вдалося зберегти зв’язок зі своєю внутрішньою дитиною. У 71 рік він продовжує уважно і дитинно сприймати світ, а коли береться за написання історії, то дивиться на сюжет із позиції дев’ятирічного хлопчика. Більшість історій розказані з погляду дитини. Його уява працює постійно та активно, довкола вирують десятки ідей, які тільки встигай записувати. Не важливо скільки тобі років, з перших сторінок повертається відчуття безтурботності, захвату і цікавості. Хочеться й собі щось начудити і трішки погратися у кімнатних піратів.
 
Непередбачувані сюжети і герої
 
Навіть важко уявити, що станеться на наступній сторінці! В текстах казкаря завжди логічно вибудуваний сюжет і водночас непередбачуваний розвиток подій. Тато приводить додому нового домашнього улюбленця — зеленого алігатора! Родина Ніколаса у скрутний момент отримує пропозицію знімати своїх двійнят в рекламі одягу — сіднички малюка стають знамениті. Ракета на чотирьох лапах втрапляє в дивовижні халепи і втягує в них і свого господаря. З героями Джеремі Стронґа не буває нудно, а найголовніше, що вони з легкістю виплутуються з карколомних пригод. Більшість персонажів Стронґа мають своїх прототипів у реальному житті, як от собацюра Стрілка чи вчителька Гармидер.
 
Натхнення бути собою
 
Дивакуваті, безпосередні і харизматичні герої книжок британського письменника надихають жити своє життя, втілювати найшаленіші ідеї і не перейматися тим, що про тебе подумають інші. Здається, що дорослі перепони й умовності для них незнайомі. Джеремі Стронґу вдалося не розгубити дитячу безпосередність і зацікавленість світом, його історії спонукають берегти цей стан, незважаючи на вік та обставини. Смійтеся, регочіть, хихотіть і читайте радісні книжки!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage