Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Чарівні дитячі книжки на зиму
Чільне фото - thebestfeeling.deviantart.com
 
Уже не один раз проговорювали одну просту істину: найкращий і найдієвіший спосіб привчити дитину читати – це власний приклад. Батьки, які проводять вечір перед телевізором чи з ґаджетами, навряд чи можуть вимагати від дитини читати більше. Окрім того, не варто недооцінювати родинне читання – цей особливий контакт між батьками й дітьми, пам'ять про який ваше чадо понесе із собою в доросле життя. Будучи вже давно не маленькою, і досі з неймовірним теплом згадую, як тато читав на ніч казки. Подаруйте й своїм дітям таку радість.
 
Пропоную вашій увазі добірку дитячих зимових книжок, від яких навіть найпохмуріший день і найхолодніша оселя сповняться чарами, теплом і любов’ю.
 
«Маленька книжка про любов» Ульфа Старка
 
 
Тато Фреда пішов на війну і, скоріше за все, не повернеться до Різдва. Вдома Фреду з мамою холодно й голодно, продукти видають за картками, тож годі й очікувати на смачну різдвяну вечерю. До всього додається ще одна проблема – Фред закохався. Та після випадку на уроці математики Ельса навряд чи ще захоче з ним мати щось спільне. Свої часом недитячі питання Фред ставить вентилятору у гардеробній, з якого до нього наче говорить батько. Саме йому він довіряє найпотаємніше й від нього вчиться важливих істин, як-от: «В любові нема чого боятися. Ти маєш бути готовий чимось жертвувати».
 
До теми. Купити книгу «Маленька книжка про любов» 
Ульф Старк майстерно оперує деталями: мама, яка танцює по кімнаті й співає пісню «Cheek to cheek» (колись так вона кружляла з татом Фреда); шкільний скелет у шафі, якому хлопці додали чорні вуса, як у фюрера; догана від класної керівниці, що в непрості часи набуває форми похвали… За такою сентиментальною назвою приховується історія, яка допомагає проговорити з дитиною чимало складних питань і, головне, – повірити в те, що як би складно не було, завжди є місце для дива й щастя, коли в серці живе любов і доброта.
 
«Снігова Королева» Ганса Християна Андерсена
 
 
Ця книжка є, мабуть, чи не в кожного українця – у когось у вигляді маленької книжечки із серії «Міні-диво», у когось – великого й ошатного подарункового видання в суперобкладинці. Іван Малкович надав всесвітньовідомій історії одного з найбільш визначних світових казкарів нового звучання, що вдається не кожному видавцю. Саме таким, з неповторними ілюстраціями Владислава Єрка, відкриваємо ми для себе світ Снігової Королеви, де гарячі сльози любові здатні розтопити найхолодніше серце. І саме таким його понесуть в життя наступні покоління дітей, що виростають на цій книзі. А тому кожне нове прочитання давно знайомої історії – це щоразу безкоштовний квиток у дитинство, де хлопчик і дівчинка навесні сидять у мансарді під дивовижними трояндами, а взимку прикладають до замерзлого вікна розігріті монетки. А від маленької Ґерди ще й вчишся чималої мудрості: вмінню прощати, любити й боротися, адже останнє, що можна зробити, – здатися.
 
«Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг» Марини Рибалко
 
 
Ця історія зі своїми магічними світами, чарами, злими й добрими чарівниками знаходиться на перетині багатьох відомих нам казок та фентезі, у світи яких часом так хочеться потрапити. Саме це трапилося з восьмирічною Марічкою, яка забажала потрапити в казку і вийти заміж за принца. А кожне бажання, як відомо, має свою ціну, та ще й не завжди виявляється тим, чого ми дійсно хочемо. Снігове королівство, яке Марічка з друзями будувала вдень, вночі ожило й покликало дівчинку до себе. Ступити крок назустріч незнайомцю в червоному чи послухати бабусю й зупинитися? «Але ж якщо я послухаюся, то, можливо, так ніколи і не потраплю до казки!» – подумала Марічка і вирушила у незнаний світ казки до палацу Червоного Короля.
 
До теми. Купити книгу «Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг» 
Тепер все в руках її друзів – Іринки, Максима і Дениса, які вирушають на порятунок Марічки. Дітям доведеться швидко подорослішати й пройти чимало випробувань на шляху додому. Щоб поєднати частинки амулета «Скіфське сонце», який відкриває шлях між казкою і Реальністю, доведеться не лише відшукати дорогу до Білого Королівства, але й пройти випробування дружбою і коханням.
 
«Хочу, хочу подарунків» Олега Симоненка
 
 
Соломія дивується, чому кажуть, що свята на носі. Як це на носі? «Ось якщо цукерку покласти тобі просто на носа, то сама побачиш, що вона буде дуже близько до твого ротика... Отож, коли щось дуже близько, хоч би й свято, то кажуть, що воно на носі», – пояснює їй тато. Соломія дуже любить свою маму і власноруч підготувала до її дня народження, що напередодні Дня Святого Миколая, подаруночок. Та як сильно вона не любила б маму, дівчинка і сама хотіла б отримати подарунки. Соломія завередувала, затупотіла ногами, чим дуже здивувала батьків і гостей. Але на те й чарівна ніч Чудотворця, щоб оселяти в серцях все справжнє й добре.
 
Ця історія не про заздрощі й нечемних дітей, а про те, що дарувати – значно більше щастя, ніж отримувати. Проста істина, яка часом губиться в мільйонах «хочу» і «купи», від яких батьки збивають ноги й працюють без вихідних. Порожні подарунки, куплені похапцем, позбавлені змісту й тепла... У той час, коли все справжнє ми здатні створити самі.
 
«Крамничка тітоньки Мальви» Сашка Дерманського
 
 
Тишко живе з дідусем, який заробляє на життя тим, що розповідає казкові історії. Цілий рік хлопчик відкладає монетки у Свинтуса Ненажеру, щоб на Різдво поласувати смаколиками з чарівного фургончика тітоньки Мальви.
 
«Як?! Ви ніколи не бачили фургончика тітоньки Мальви?! І зроду не куштували її смаколиків?! Жодного тістечка?! Жодної шоколадочки?! Навіть крихточки якогось з її фантастичних тортів?! Навіть не уявляєте, як пишно виглядає фісташковий крем на тістечку з марципанами?! І ніколи-ніколи не вдихали запаморочливого аромату щойно випеченого зефіру?! Отакої! Та ви ж зовсім не знаєте, яким чудовим може бути Різдво!». 
Однак цього року різдвяні святкування під загрозою, у місті коїться щось недобре: закрилася лялькова крамничка, на вулицях більше не запалюють ліхтарів, дядько Карус не продає квитки на каруселі та гойдалки, і ніхто вже не приходить на площу послухати дідусевих казок… Не обійшлося тут без втручання лихваря Крука, який прислужує самій Мряці (смерті). Тишкові разом із чотирилапою подругою Кучугуркою доведеться не лише врятувати дідусеву казкову книгу з їхніх лап, але й повернути всьому містечку радість. Саме тут на допомогу приходить тітонька Мальва та її летючий фургончик з кремовими бомбочками, а також батьки Тишки – янголи-охоронці. Адже яке Різдво без казок, добрих чарів і солодощів!
 
До теми. Купити книгу «Крамничка тітоньки Мальви» 
«Пригоди ведмедика Ларса» Ганса де Беера
 
 
Коли ще читати про білих ведмедів, як не зимовими вечорами. Білий ведмедик Ларс народився на Північному полюсі в оточенні безкраїх снігів і крижаних брил. Одного разу після виснажливого дня ведмежатко і його тато-ведмідь міцно поснули, заховавшись від негоди під кучугурою. Вранці, прокинувшись, коли сонце вже було високо в небі, Ларс вияв, що все змінилося – довкола була суцільна вода, а тато десь зник. Так починається одна з найцікавіших пригод в житті відважного ведмежатка, яка обіцяє стати не останньою.
 
Книжка з чарівно-кумедними ілюстраціями знайомить дитину з живим світом Північного полюса (і не тільки). Ларс відкриває для себе світ поза межами домівки, дізнається, що не всюди довкола лише сніг і холод, знайомиться з хамелеоном, маленьким тигром, верблюдом і навіть отримує від північного волохатого друга нашийник на пам'ять... Допитливість часом заводить Ларса далеко від домівки, але, в які халепи він не потрапив би, на допомогу завжди прийдуть друзі. Бо і сам Ларс ніколи нікого не залишав у біді.
 
«Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська
 
 
Перша книга «кротячої трилогії» знайомить діток з головними героями, мешканцями Букового лісу – великою родиною кротенят, бобренятком Загатою, білченятами Жужікою та Ержікою, зайченям Мартіною та іншими їхніми друзями. Історія починається з поповнення у великій родині кротів – у мами й тата народилися Муркавка та Повз (кроти, до речі, називають своїх дітей не випадково!). Наймолодші кротенята стають все більш допитливими, пізнають радощі та загрози навколишнього світу в різні пори року, вчаться бути сміливими й турботливими.
 
До теми. Купити книгу «Хто зробить сніг» 
З приходом зими Муркавка й Повз в очікуванні снігу. Але як його не пропустити, якщо вони не знають, що сніг – це сніг? «Коли він падає, то здається, що на тебе налітає мільйон малесеньких білих пташок…» – пояснює старший брат, намагаючись залякати Повза, у якого не склалося з птахами. Мама кротенят каже, що сніг роблять небесні кроти, які живуть у снігових хмарах. Панує й інша думка, що сніг – це робота померхлих білих сов… Хто ж таки робить сніг? Відповідь чекає наприкінці Посмішка
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage