Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Бути в курсі: топ-3 книг для сучасних школярів
Сьогоднішнє покоління учнів середньої школи зовсім інше, аніж було років десять, а тим паче двадцять тому. Хлопці та дівчата більш «просунуті», вони цікавляться історіями успішних людей, переймаються новими технологіями, екологією та ще багато чим захопливим. Тому, спілкуючись з такими обізнаними дітьми, перед батьками постає дилема: «Яку літературу обрати для дитини, яка так багато знає?», «Що нове та цікаве з'являється у книгарнях?». Світ так швидко змінюється, що слід встигати бути в курсі актуальних книжкових новинок і подбати, аби діти читали цікаві й корисні книжки не лише в межах шкільної програми, а й поза нею.
 
Тож зібрала для вас трійку книжок, які захоплять учнів середньої школи ;) Адже у них – прості та легко написані тексти на важливі теми, проте за таким зрозумілим викладом стоїть багато наукових і ґрунтовних знань, що може винести для себе дитина.
 
«Книжка про сміття» Галини Ткачук
 
Книга, що містить багато інтерактиву, питань, на які треба знаходити відповіді, а також тез, над якими варто задуматись. Ця книга – про важливе, а саме про сміття, а не побутові відходи (погодьтесь, різниця відчутна). Відомо, що більшість країн давно відмовились від пластику та поліетилену, проте, чому? Я певна, що саме таке питання і турбує сучасного підлітка. Як сортувати відходи? Що робити із власним сміттям? Як подарувати друге життя вже використаним речам? Які відходи небезпечні? Саме базис таких елементарних, але важливих знань зможе отримати ваша дитина, прочитавши дуже цікаву «Книжку про сміття». А незвичне художнє оформлення вдало доповнює зміст видання.
 
«Я і КонституціЯ» Лариси Денисенко, Олександра Ількова, Андрія Стельмащука, Альони Шуліми
 
Світ швидко змінюється, змінюється і Україна у світі, але головний закон лишається гарантом свободи, волі та справедливості. Сучасному поколінню цікаво бути в курсі не лише останніх новин, а й власних прав і обов’язків, тому без знання Конституції тут не обійтися. Конституція – це наш компас, наш дороговказ. І щоби пояснити дітям складні статті, авторки вирішили розповісти основні тези із Конституції просто і доступно. Просто про важливе, зрозуміло про необхідне. Я вважаю, що запорука свідомого суспільства – розумна особистість. І знання головного закону – один зі шляхів до цього.
 
«Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв» Жан-Бернара Пуї, Сержа Блоха, Анни Бланшар
 
Це неперевершена книга для запам'ятовування. Чому? Наш мозок запрограмований сприймати оригінальні, смішні розповіді, сюжети з життя, а не наукові факти і дані. Тому, як на мене, найлегший спосіб вивчити інформацію про видатних постатей – прочитати цю книгу. Легка іронічна форма викладу, кумедні портрети та ілюстрації. Все це змушує працювати наш мозок ще продуктивніше. Ваші діти будуть в захопленні від цих історій. Проте, не переймайтеся, книга не навчить учнів прогулювати школу чи лінуватися. Вона про те, що якщо ти маєш мету – ніщо тобі не стане на заваді. Інколи випадковості не випадкові, і, якщо правильно дивитись на проблеми чи труднощі, то можна змінити світ. А ще вона про людей, які були бешкетниками у дитинстві, та вже ж досягли успіху у житті.
 
Найкраще, що можна зробити для своєї дитини: навчити її, де і як здобувати інформацію, правильно обирати літературу та знаходити відповіді на питання, що виникають. Ця добірка покликана полегшити життя батьків, адже до неї увійшли найцікавіші, найефективніші та досить популярні книги, які зацікавлять учнів середньої школи. Проте, ці книги будуть цікаві також і вам, батькам. До речі, спільні читання – чудовий варіант для проведення вечорів у родинному колі.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage