Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Будинки, які надихали письменників
ReadRate, головне фото - Old UK Photos, 1950s 
 
Місця, де ми народжуємося, проводимо своє дитинство чи доросле життя формують наш характер, надихають, дають поштовхи для розвитку в тому чи іншому напрямку. Сьогодні розкажемо про будинки, які надихнули своїх власників на написання геніальних творів.
 
Англійська письменниця Джейн Остін творила у домі в селищі Чоутен (графство Гемпшир). Тут вона написала  романи «Емма», «Аргументи розуму», а ще внесла останні правки у свої найвідоміші твори – «Гордість і упередження» та «Розум і почуття». Сьогодні у цьому будинку облаштовано музей, де фани творчості письменниці можуть дізнатися найменші дрібниці про життя Джейн Остін.
 
 
 
 
Британський письменник та поет  Ділан Томас провів усе своє дитинство у рідному Свонсі. Йому так подобалась ця місцевість, що після одруження він довго шукав родинне гніздечко саме там. І зрештою знайшов – неподалік від Свонсі подружжя поселилося у невеличкому будинку із видом на озеро. Саме ці краєвиди надихали автора на його найвідоміші поезії. 
 
 
  
 
Дитяча письменниця Френсіс Бернет ще у дитинстві побачила місце, якому судилося стати основою її найвідомішого твору. Якось, під час прогулянки у саду біля свого будинку у графстві Кент, маленька Френсіс побачила заховані за кущами двері. За ними вона виявила прекрасний сад XVIII століття і саме його через роки описала у творі «Таємний сад».
 
 
  
   
 
 
Маєток Гренуей (графство Девон)  не лише надихав Агату Крісті на різні детективні історії, але й сам був змальований у кількох із них. Тут відома письменниця творила, читала уривки щойно написаних книг та випробовувала детективні сюжети на своїх друзях («Хто зможе викрити вбивцю?»). Зараз у будинку розташовано музей, присвячений творчості та життю авторки. 
 
 
 
 
 
 
Дім англійського поета Джона Кітса був не лише тим місцем, де він черпав натхнення для своїх віршів, але й місцем, де він зустрів своє кохання. Коли у сусідній будинок в`їхала вдова із трьома дітьми, життя поета змінилося: він закохався в одну із її доньок – Фанні. На жаль, закохані так і не одружились через скрутне становище Кітса. Але у будинку, який тепер є музеєм, окрім рукописів автора зберігаються ще й обручки, які мали поєднати закоханих. 
 
   
 
Свій будинок мрії англієць Джордж Байрон успадкував у 10-річному віці. Його власністю став занедбаний маєток - Ньюстедське абатство (графство Ноттінгемшир). Тут він не лише творив, але й розважався. У Великому залі Байрон займався стрільбою, а коридорами маєтку вільно ходили ведмеді та вовки. 
 
 
 
 
 
 
Сестри Бронте – Шарлотта, Емілі та Енн – писали свої твори разом. За обіднім столом ділилися ідеями, формували образи персонажів, зачитували уривки та обговорювали їх. Саме у будинку в Західному Йоркширі «народилися» романи  «Джейн Ейр», «Грозовий перевал» і «Агнес Грей».
 
 
  
 
 
 
 
 
Творець відомих дитячих казок про Мауглі  і не тільки Редьярд Кіплінг значну частину свого життя прожив у домі, який облаштував самостійно – в маєтку Бейманс, що у Східному Сассексі. А на частину своєї Нобелівської премії висадив трояндовий сад навколо будинку.  
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage