Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білл Ґейтс назвав топ-5 книг року
 
Традиційно на початку зими засновник та керівник корпорації Microsoft Білл Ґейтс формує свій рейтинг книг, прочитаних протягом року. Цього разу у топ кращих потрапило п`ять видань, які підприємець рекомендує всім.
 
«Читання книг - це мій улюблений спосіб дізнатися щось нове,  - розповідає Білл Ґейтс. – Коли я  був дитиною, то читав в середньому одну книгу на тиждень. Навіть тепер, коли мій графік виходить з-під контролю, я намагаюсь викроїти час для читання. Якщо ви шукаєте книги, щоб насолоджуватися ними під час свят, ось деякі з моїх цьогорічних фаворитів. Це мікс різних тем – від тенісу до тенісних туфель, від геноміки до мистецтва лідерства. Вони всі дуже добре написані, і всі вони підкинули мені декілька несподіваних ідей і порад». Ось ці книги:
 
«Теорія струн» Девіда Фостера Уоллеса – це збірка з п`яти кращих есе американського письменника, присвячених тенісу. За словами Білла Ґейтса, книга буде цікавою, навіть якщо ви не знаєте про цю гру абсолютно нічого.
 
Іншою книгою у рейтингу кращих стали мемуари засновника компанії Nike Філа Найта під назвою «Продавець взуття». «Це чесне нагадування про те, що шлях до успіху в бізнесі насправді є брудним, нестабільним і пронизаним помилками», - каже Ґейтс.
 
 
«Ген» індійсько-американського медика та письменника Сіддхартха Мукерджі – історія вчення про геном у минулому, теперішньому та майбутньому. Особливий акцент у виданні присвячений етичним питанням геноміки, яких особливо багато постає серед вчених сьогодні. Як вважає Білл Ґейтс, Мукерджі написав книгу для широкої аудиторії, адже він знає, що нові досягнення у цій науці можуть вплинути на всіх.
 
«Міф про сильного лідера» - 50-річний досвід професора Оксфордського університету Арчі Брауна. У виданні він говорить про те, що справжні лідери, які можуть досягти результату, - це ті, хто вміє знаходити компроміси, делегувати повноваження, вести переговори та готовий визнати, що на Землі немає людей, котрі знають все.
 
Також Білл Ґейтс відзначив книгу Гретхен Бакке «Мережа» - історію про старіння електромережі. «Я думаю, ця книга переконає вас, що електрична мережа є одним з найбільших інженерних див сучасного світу, - каже Ґейтс. - Гадаю, вона допоможе зрозуміти, чому модернізація мережі є дуже складною і має важливе значення для створення екологічно чистої енергії майбутнього».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage