Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Абетки для дітей і дорослих від Старого Лева
На полицях Старого Лева вже зібралася ціла колекція абеток на різні потреби та смак. Маємо не лише книжки для малят, але й для дорослих – такі собі арт-видання, які дозволяють з головою поринути в певну тему й дізнатися купу цікавого й неочікуваного для себе. Про класичні абетки для наймолодших читачів та про абетки для розширення світогляду розповідаємо у цій добірці.
 
ДЛЯ ДІТЕЙ
 
Абетка обкладинка
Тираж закінчився
«Абетка» Оксани Кротюк
 
Перед вами дуже мила й кумедна абетка для найменших читачів, які тільки пізнають світ літер. На барвистих сторінках цієї картонної абетки, дуже мультяшних героїв якої намалювала Наталка Гайда, розмістилися веселі віршики на всі літери абетки. Ось такий потішний, наприклад, на букву «Д»: «На дивані цілий день, / Дикобраз співав пісень. / А надвечір з’їв дві дині й спати влігся на перині». Тут сторінками книжки плаває яхта, а десь поряд – акула, пече бублики бабця, маленькі єноти розучують ноти, ходить тигрик і їсть тортик… Дотепні віршики й кумедні ілюстрації стануть гарною забавкою для малечі й допоможуть в ігровій формі легко запам’ятати алфавіт.
 
Абетка ремесел і професій  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Абетка ремесел і професій» Надії Репети
 
Ця віршована абетка відрізняється від класичних абеток для найменших читачів, адже побудована не просто за алфавітним принципом, а за тематичним. І присвячена вона професія та ремеслам, серед яких як знайомі професії, представників яких дитині легко буде показати серед близьких чи знайомих (вчитель, екскурсовод, окуліст, фотограф тощо), так і менш поширені, але не менш цікаві й потрібні (золотар, їздовий, стельмах, лялькар тощо). Літери абетки, яку проілюструвала Мар’яна Петрів, втілюють колоритні представники тієї чи іншої професії, як-от шапкар з величезною шапкою, що наче тримає місто; ексцентрична вчителька чи пекар-француз, або близька до природи ягідниця… Кожну літеру алфавіту супроводжує не лише віршик, але й коротка примітка про кожну професію. Ця абетка розрахована на трохи старших діток, які вже опанували літери і готові дізнаватися трохи більше.
 
«Родинна абетка» Мар’яни Савки
 
Ще одна абетка, що «виросла» довкола «спільного знаменника»: у цьому випадку – родинної теми. На сторінках цієї теплої родинної абетки від поетеси, головної редакторки «Видавництва Старого Лева» і мами чотирирічного сина – Мар’яни Савки, дитина зустрічає всіх найдорожчих і тих, хто з нею від народження: мама, тато, бабусі й дідусі, друзі, рідні вулиці, школа, і навіть книгарня «Є» тут є! А ще наші рідні Карпати. «Країн багато на великій карті, / Та серед них — вона, твоя єдина. / Її люби і будь завжди на варті, / Бо це твоя земля, це Україна». Веселі й щирі вірші, які легко запам’ятати, допоможуть маленьким читачам зробити свої перші кроки у світі книжок і потоваришувати з ними. А супроводжуватимуть дитину на сторінках абетки сонцесяйні ілюстрації від Володимира Штанка, якому вдалося відчути кожну літеру нашої рідної абетки.
 
 
 
 
ДЛЯ ДОРОСЛИХ
 
Ґвара. Автентична львівська абетка обкладинка
Тираж закінчився
 
«Ґвара. Автентична львівська абетка»
 
Це просто мастрід від Старого Лева. Ну де ви ще знайдете в одному місці стільки «запозичених мовних покручів», які й сьогодні можна почути на вуличках Львова. Пакуйте свої наплічники й приїжджайте до міста Лева на вакації за атракціями, посмакуйте філіжанкою кави на бамбетлі та спробуйте львівські леґумінки, але найліпше одразу з двірця завітайте до броварні, тільки не втрапте до буцегарні! А ще не забудьте скуштувати львівські пляцки, а може, вам більше засмакує ґаляретка. А ще обов’язково прихопіть додому чеколяду.
 
Книжка, що увібрала найколоритніший балак на львівський смак, стане ідеальним подарунком чи сувеніром зі Львова. Бо не лише шоколадки та наливки везуть з цього міста. Без книжок зі Львова їхати просто заборонено! А наприкінці книжки до того ж примостилися листівки з ілюстраціями Гриці Ерде, які можна з привітами розіслати друзям.
 
Абетки-енциклопедії від «А» до «Я»
 
Абетки-енциклопедії від Старого Лева – це особлива серія родинних книжок, що без шаблонів і формулювань зі шкільних підручників розповідає про геніїв української культури, показує їх з неочікуваного боку і робить їх ближчими до читачів.
 
Перша абетка-енциклопедія від Старого Лева «Шептицький від А до Я» побачила світ 2015 року з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Того ж року книжку назвали «Найкращою книжкою Форуму видавців». Сьогодні вийшло ще чотири книжки про видатних особистостей української культури – «Франко від А до Я», «Шевченко від А до Я», «Антонич від А до Я» і «Сковорода від А до Я». Над кожною абеткою працювали різні колективи авторів та ілюстраторів, яким вдалося додати щось нове до кожної книжки і водночас зберегти єдину стилістику серії. За цією книжкою приємно зібратися вечорами в родинному колі й по-новому поглянути на видатних і талановитих постатей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage