Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
9 класичних книг, написаних жінками
 
Що почитати осіннім вечором? Вustle рекомендує 9 класичних романів, написаних жінками. А ви читали?
 
«Франкенштейн», Мері Шеллі
 
Ідея книги прийшла до Мері Шеллі уві сні: образ божевільного вченого, який реанімує труп. Франкенштейн у той час був новаторством, містичною казкою про монстра з серцем і душею.  
 
«Піднята вуаль», Джорд Еліот
 
І хоча це не найвідоміший твір письменниці, він чудово ілюструє психологічний реалізм, який вона використовує й в інших своїх творах. 
 
«Пробудження», Кейт Шопен
 
Кейт Шопен є одним із ранніх голосів південної літературної традиції, яку підтримували Вільям Фолкнер і Фланнері О'Коннор. У «Пробудженні» героїня книги Една Понтелье бореться зі своєю роллю дружини і матері, усталеної в кінці ХІХ століття в Новому Орлеані.
 
«Ітан Фром», Едіт Уортон
 
У цьому творі авторка розповідає історію бідної родини, що мешкає у вигаданому містечку. Її персонажі не щасливі. Зради, любовний трикутник, брехня та багато бруду показано у цій книзі.
 
«Перебіг», Нелла Ларсен
 
Книга побудована на дослідженні психологічних особливостей сприйняття расової приналежності у 20-і роки ХХ століття. Центр подій – Нью-Йорк.
 
«Блідий кінь, блідий вершник», Кетрін Енн Портер
 
Перед читачами постає епідемія грипу 1918 року. На її фоні розгортається історія жінки, якій доля приготувала стрімку журналістську кар`єру. 
 
«Троє сліпих мишей», Агата Крісті
 
Сніжний день, старий будинок і вбивця – ще один із неперевершених детективів Агати Крісті. Чи вдасться розгадати злочин і спіймати вбивцю?
 
«Привіт, смутку», Франсуаза Саган
 
У цю книгу загорнуто багато смутку та болю, що ховається за історіями любовних походеньок головної героїні та її конфліктів із новою «парою» батька. За, здавалося б, банальною історією криється глибока емоція.
 
«Міс Джін Броуді у розквіті», Мюріел Спарк
 
Саме цей твір приніс її авторці справжню славу. У центрі сюжету – міс Джін Броуді – жінка у розквіті сил, яка присвятила своє життя викладанню та студентам, які, на жаль, не завжди відповідають взаємною сумлінністю.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage