Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чепурнова Яна
8 ідей для ідеального весняного «пробудження» книгоманів
З потеплінням та пробудженням всього навкруги нам теж хочеться активно увірватися в ритм весни. Атмосфера навколо надихає на підкорення вершин та отримання нового досвіду. Чому б не зробити цю весну повною приємних несподіванок? Чому б не започаткувати традиції, які приноситимуть задоволення і дозволять додати ще більше барв у життя? У цій статті знайдуться кілька книжково-весняний ідей як для спокійних, так і для активних читачів. Тож розпочнемо!
 
Створіть свої ідеальні ранки з кавою, круасаном та книгою
 
Хоч ми з вами і не французи та і побувати у Парижі ще не скоро вдасться, то давайте влаштуємо маленьку Францію для себе вдома – зі смачним круасаном і доброю книгою. Або ж можна переміститися до улюбленої кав’ярні і там почитати історію за горнятком кави. Така традиція підходить для ранків вашого вихідного дня. Ідеальний спосіб, щоб перезавантажитися перед робочими буднями.
 
 
Відвідайте квест за мотивами улюбленої книги або ж влаштуйте свій
 
Якщо ви живете у місті, то можна підібрати безліч варіантів квест-кімнат, створених за сюжетами відомих історій. Відчути яскраві емоції, зануритись в атмосферу, яку відчували головні герої, – все це дозволить вам насолодитися прочитаними епізодами на повну. Проте якщо ви проживаєте у невеликому містечку, то чому б не стати ініціатором і не створити власний квест за улюбленою книгою? Вперед, ми у вас віримо!
 
Літературна вечірка, або як поєднати корисне і корисне
 
Відпочинок на природі – корисно, читати – теж корисно. Поєднуємо ці два види дозвілля і отримуємо бомбезний варіант для інтелектуального відпочинку на свіжому повітрі. Легкі закуски, фруктові фреші та розмови про улюблені книги або ж новинки від Старого Лева – ідеально, щоб стати приємним моментом чи захопливою традицією для зустрічі з друзями. Таку подію можна організувати в парку, кафе, заміському будинку – все залежить від ваших уподобань і кількості запрошених.
 
Отримайте натхнення для пізнання нового
 
Можливо, книга Давіда Фоенкіноса «До краси» від Старого Лева надихне вас на похід до музею, театру чи нової виставки. Головний герой цього роману покинув науку і став простим доглядачем у музеї Орсе. Таємниці минулого можуть нагадувати про себе і єдиний можливий порятунок – доторкнутися до краси. А якщо таким чином можна врятувати не лише себе? Погугліть нові виставки, сходіть до музею, де ще не бували… А який розкішний перелік вистав вас чекає на афішах театрів!
 
Полюбіть нарешті ви ту йогу!
 
Весна – час переосмислення пережитого та руху вперед. Однак інколи буває складно, морально важко і хочеться кричати. Як познайомитися з йогою та розповісти про це дітям (хтозна, що чекає їх у дорослому житті), ви дізнаєтесь із новинки Старого Лева «Я люблю йогу!» від Берк Езґі. Пізнавальна книга із зрозуміли ілюстраціями як для дорослих, так і для дітей, стане путівником для всієї родини до спокійного та гармонійного життя.
 
 
Біжіть, але сьогодні не до книгарні
 
Дистанційка мало для чийого здоров'я пішла на користь… Відновіть заняття спортом (біг, тренажерний зал, танці і т.д.), а щоб використовувати час ще ефективніше, слухайте аудіокниги: і тіло прокачується, і мозок.
 
Влаштуйте фотосесію із первоцвітами або на фоні заквітчаних дерев із улюбленою книгою
 
Ідея можливо не нова, але скільки сил та енергії з’являється після перегляду світлин! Весняні квіти – це символ чистоти, віри і сподівань на майбутнє. Підбір образу стане захопливим заняттям, особливо якщо обирати його і під улюблену книгу. Ви зможете як виразити особисті якості, так і перевтілитись у незвичне для себе амплуа, наприклад, книжкового героя Підморгує
 
Відвідайте Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» з 26-30 травня
 
«Книжковий Арсенал» знає кожен книгоман. Просто повідомимо вам цьогорічні дати проведення. Через карантинні обмеження, фестиваль цього року пройде у змішаному форматі. Частина заходів відбудеться у просторі Мистецького Арсеналу, а частина – в онлайн-форматі, де будуть представники різних куточків світу. Новий сайт дозволить реалізувати всі нововведення організаторів задля зручності поціновувачів цієї події.
Сподіваємось, жоден варіант не залишиться без вашої уваги. Нехай ваша весна наповниться не тільки таким вже звичним теплим читанням, а й новими яскравими враженнями. Не бійтеся за ці три місяці спробувати щось нове! Пам’ятайте, що «сміливі завжди мають щастя»!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage