Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
7 книг про сміливих дітей
ВВС; Кадр з фільму «Пригоди Тінтіна: Таємниця єдинорога», 2011
 
Діти є головними персонажами у багатьох літературних творах. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, вирішують безліч проблем, знайомляться з фантастичними істотами та потрапляють у чарівні світи, вперше розчаровуються і закохуються, врешті, надто швидко дорослішають. Сьогодні пропонуємо добірку книг, у центрі яких є діти-сміливці, котрі потрапляють у непрості і навіть кримінальні історії, але не лякаються, а виходять з ситуації героями.
 
 
 
«Чудова п`ятірка» - серія книг англійської письменниці Енді Блайтон. Головні герої творів – четверо дітей та вірний пес Тімоті. Дружня компанія постійно розгадує різноманітні таємниці та береться за розслідування злочинів. У низці видань ці сміливці допомагають поліції впіймати злодіїв, контрабандистів, аферистів та інших злочинців.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Том Еґеланн у своїй книзі для юних дослідників «Таємниця катакомб» розповідає про 14-річного Роберта, який, досліджуючи катакомби у Римі, знаходить не лише безліч артефактів, а й натрапляє на ченців давнього ордену, які роками полюють на ці артефакти. Перед Робертом стоїть завдання: не лише розгадати таємниці своїх знахідок, а й вберегти світ від зла.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ненсі Дрю – дівчинка-детектив, яка обожнює таємниці та загадки. З 1930 по 2003 рік вийшло 350 історій про Ненсі, книги перекладені понад 30 мовами світу. А сама героїня стала персонажем низки фільмів та ігор. Написав історії про Ненсі Дрю колектив авторів, відомих під псевдонімом «Керолайн Кін».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ще одна книга, в якій персонаж потрапляє у кримінальну історію та не боїться допомагати іншим у вирішенні проблем, – «Еміль і детективи» Еріха Кестнера. Повість, написана 1929 року, була продана дуже швидко, а сьогодні її можна знайти маже 60-ма мовами світу. Це історія юного Еміля, який відправляється у Берлін для відпочинку і потрапляє у середовище юних злочинців.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Бельгійський художник Ерже теж створив свого персонажа-детектива – Тінтіна, з якими читачі можуть познайомитись у серії коміксів.  Тінтін – репортер, який багато подорожує і постійно потрапляє у різні загадкові події та ситуації.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Олівер Твіст» Чарльза Діккенса – класична історія про злочинний світ дітей та Олівера, який намагається побороти себе у цьому світі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Детективи в Артеку» Андрія Бачинського теж потрапляє у перелік книг про злочинність і підлітків. Уявіть, ви відпочиваєте у дитячому таборі на березі моря, дізнаєтесь давню легенду і вирушаєте на пошуки скарбів. І все б мало бути дуже весело і захопливо, але в цій історії неочікувано з`являються контрабандисти. Тож юним героям потрібно не лише врятувати себе, а й впіймати злочинців...
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage