Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
5 речей, яких вас навчить читання
Читання не лише розвиває емпатію, увагу і концентрацію, стимулює критичне мислення і пробуджує уяву, а й вчить багатьом дрібним, але важливим навичкам. У цьому блозі розкажемо вам про кілька нових корисних вмінь, якими вам допоможуть оволодіти книги. А ви доповнюйте перелік ;)
 
Нові слова
 
О так! Краудфандинґ, вартівня, дармовис… Майже у кожній книжці ви знайдете цікаве слівце чи фразу, що вам раніше не траплялися, але які точно поповнять ваш словниковий запас.
 
 
Уникати порізів від паперу
 
Геть лейкопластирі. Досвідчені книголюби точно знають, як перегортати сторінки книг так, щоби не поранитися. Ми ж бо знаємо, якими неприємними можуть бути ці порізи від звичайного папірця.
 
Вміння дивитися на світ під іншим кутом
 
Здебільшого у кожній історії є щонайменше два персонажі, чиї точки зору відрізняються одна від одної. Вам не потрібно поділяти якусь із них і, звісно, кожен читач по-своєму сприймає певні події чи сюжет загалом. Але читання точно дозволить поглянути на звичну ситуацію по-іншому.
 
 
Бачити цілу історію за одним словом
 
Справжні книголюби здатні розпізнати не одну історію, заховану у книзі. Відсилання до міфології, алюзії на відомих авторів чи події, паралелі з персонажами популярних книг чи фільмів… Достатньо кількох слів, щоби читака зумів збагнути заховані сенси поміж рядків.
 
Не нудьгувати
 
Якщо ви читаєте цю статтю, то точно знаєте: книголюби і нудьга – речі несумісні. Адже завжди можна поринути у безліч захопливих світів. Все що потрібно – просто обрати книгу до настрою Підморгує
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage