Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
5 книг для різдвяного настрою
Дух Різдва вже в повітрі. Щодня його вдихаємо й можемо насолоджуватись казковою атмосферою. Та якщо вам важко зарядитись святом, можете декілька наступних вечорів провести із книгами, які точно десь в уяві розбудять звуки дзвоників, мерехтіння гірлянд та відчуття дива. Підготували для вас підбірку справді дієвих різдвяних книг!
 
«Різдвяна історія» Чарльза Діккенса
«Видавництво Старого Лева»
 
Неабияк впливова повість ХІХ століття, яка підкорила читачів усього світу. Історія про скнару Скруджа, який зовсім не любив свят, див, радості та інших людей. Він в усьому бачив лише фінансові витрати й різноманітними способами відгороджував себе від інших. Та в передріздвяну ніч до Скруджа навідався привид друга та колеги Марлі, який розповів про свої страждання після смерті через такий нелюдяний спосіб життя. Тож тепер Скруджеві доведеться зустрітись із трьома Духами — Минулого, Теперішнього і Майбутнього Різдва, щоб переосмислити власні погляди та змінитись. Історія про Різдво, диво і велике добро.
 
«Хлопчик на ім'я Різдво» Метта Хейга
Видавництво «Жорж»
 
Розповідь про малого життєрадісного Ніколаса, іграшкою якого була… редька. Адже хлопчик жив лише з татом і були радше бідними, аніж багатими. Але несподівано його таткові випала честь виконати завдання короля, завдяки якому їхній матеріальний стан може значно покращитись. Через довгу відсутність батька Ніколас вирішує його  розшукувати, та захопливі пригоди все частіше трапляються на шляху хлопця. Історія про сміливого Ніколаса, ельфів, оленів, розбійників та багато інших друзів і ворогів. Здаватиметься, що ви подорожуєте разом із хлопцем, але так воно і має бути, адже книга — різдвяна.
 
«Про Грінча, який украв Різдво» Доктора Сьюза
Видавництво «#книголав»
 
Найбільше зелений Грінч не любив Різдва. Поки його всі з нетерпінням чекали, головний герой страждав від тривоги. То й не дивно, що дуже дратівливому від різдвяної метушні Грінчу не вдається стриматись від злості й ненависті до радісних людей, подарунків, теплих обіймів і красивих вогників. Він твердо вирішує викрасти в усіх Різдво, щоб мати спокій і менше дратуватись. Та здійснивши свій задум, вкравши усі ялинки, іграшки, гірлянди і навіть їжу міста Хтовіля, — спокою йому не вдалось відчути, адже зрозумів, що Різдво насправді живе десь у серцях містян. Справжні вогники тепла можуть палати і без гірлянд, а щоб бути святковою, вечеря не завжди потребує великої кількості вишуканих страв. Історія про істинне Різдво, якому не обов’язково візуального втілення і охорони, адже викрасти його неможливо.
 
«Листи Різдвяного Діда» Джона Роналда Руела Толкіна
Видавництво «Астролябія»
 
Сімейна чарівна традиція, яка полягає у щорічних загадкових листах від Різдвяного Діда, щороку відбувається із дітьми автора — Джона Роналда Руела Толкіна. Незмінною на конвертах є позначка «Північний Полюс», якої діти чекали увесь рік. Ті листи були найзахопливішими, адже в них було вміщено величезну кількість різдвяних пригод та звичайних буденних історій про життя в особливо зимовому місці. Про оленів, подарунки, ведмедів, місяць і особистий сад Діда. Та у листах є окремі записки інших авторів-помічників Різдва, тож читаючи їх, можна дізнатись навіть те, про що не написав би навіть Різдвяний Дід. Історія про зимове, різдвяне життя з безліччю його турбот та великою командою, яка постійно працює над приходом щасливого Різдва.
 
«Снігова сестричка» Маї Люнде
«Видавництво Старого Лева»
 
Засмучений відсутністю святкового настрою Юліан різними способами намагається врятувати Різдво у власній домівці, де точно щось змінилось. З усієї сім’ї він єдиний, хто пам’ятає про свято і пов’язані з ним сімейні традиції. Щирі намагання та сподівання не вдається здійснити, тому хлопець всіляко відгороджується від проблем і знаходить різдвяну радість у новій подрузі — милій веснянкуватій дівчинці, яка залюбки пригощає його какао та дарує свято, якого так не вистачає вдома. Історія для дорослих і дітей про справжні цінності, які дарує Різдво, про вміння пам’ятати, берегти, допомагати і бути щасливими.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage