Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
10 найкращих персонажів Террі Пратчетта
 
У світі продано понад 85 мільйонів примірників книг цього відомого британського письменника, якого вважають одним із найпопулярніших авторів у стилі фентезі. У кожного з його незліченної армії читачів є улюблені книги та персонажі «Дискосвіту». Газета «The Telegraph» вирішила підсумувати ці вподобання та створити власний рейтинг з десяти найкращих героїв Террі Пратчетта (імена транслітеровані).
 
Смерть
 
Можливо, саме цей герой з’являється у циклі книг «Дискосвіт» найчастіше. Смерть згадується у перших кількох книгах у класичному образі - скелет у плащі та з косою в руках, і безперечно посідає центральне місце в романі «Морт». Смерть є чоловіком та дивує нас своїм захопленням живими істотами та готовністю боротися за рівновагу у Дискосвіті. Він любить котів і карі, а ще одягається у різдвяний костюм, щоб врятувати свято, а заодно і увесь світ. 
 
Бабця Дощевіск
 
Есме Дощевіск – найвідоміша представниця відьомської справи, славиться міцним характером та неймовірним самоконтролем. Жінка, яку тролі називають тією, «кого слід уникати». Жорстока чаклунка з золотим серцем.
 
Лорд Вітінарі
 
Лорд Вітінарі – патрицій, що контролює місто-державу Анк-Морпорк. Хоча він ніколи не був ключовим персонажем у творах письменника, він все ж є одним з найчастіше згаданих у романах героїв. Лорд пройшов навчання у школі вбивць, згодом став політиком. Не проявляє емоцій, а радше схильний до прагматизму і цинізму.
 
 
Тітуня Оґґ
 
Відьма, яка є однією з найавторитетніших чаклунок разом з Везервокс. Екстраординарна бабця, голова велетенської родини, яка тим не менш любить випити та поспівати народних пісень. І хоча  Оґґ ставиться до своїх невісток як до рабинь, люди часто звертаються до неї за порадою та допомогою як до досвідченої мудрої відьми.
 
Капітан Ваймз
 
Очолює Міську варту – поліцію Анк-Морпорка. Пияк, що виріс у бідності, дослужився до високої посади, здобув титул герцога та одружився з найбагатшою жінкою міста. Ця історія тягнеться крізь увесь цикл «Дискосвіт».
 
Бібліотекар
 
Це людина, перетворена на велетенського рудого орангутанга. Він не лише відмовився вертатися до попереднього вигляду, а й успішно опанував професію бібліотекаря у новому образі. До того ж став неймовірно сильним.
 
Мокр фон Губперук
 
Авантюрист, якого присудили до смертної кари. Проте влада Анк-Морпорка дала йому шанс. І врешті Мокр вступив на державну службу, підняв з руїн міську пошту, а згодом і допоміг Вітінарі перевести місто на паперову грошову систему. Це саме той персонаж, який дав Пратчетту можливість вплести у твір сатиру на сучасну культуру. 
 
 
Кадр з фільму «Going Postal», 2010
 
Тіффані Ейкінг
 
Юна відьма, яка стала головною героїнею п`яти романів і дорослішає протягом усього циклу «Дискосвіт». Персонаж, завдяки якому Пратчетт піднімає дорослі теми під виглядом дитячої художньої літератури. Її основний дар – непохитний здоровий глузд :)
 
«Без ножа себе ріжу» Дібблер
 
Вуличний торговець, який може дістати будь-що та продати це будь-кому. Справжній авантюрист, адже часто продає речі, які йому не належать. Його імені ніхто не знає, та до нього прив’язалося прізвисько завдяки фразі «Віддам дешевше, але без ножа себе ріжу».
 
Скриня
 
Скриня є одним з найбільш дивних та блискучих персонажів Пратчетта. Велетенська дерев’яна скриня, яка за потреби може пересуватися на сотнях своїх маленьких ніжок. Також Скриня захищає свого власника від найстрашніших  ворогів, тож часто персонажу вдається «перекусити» не лише парою брудних шкарпеток, а й кількома людьми чи монстрами. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage