Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
10 екранізацій, яких варто дочекатися цієї осені
Кіноосінь обіцяє добре потішити книголюбів, адже на екрани виходить чимало стрічок, знятих за мотивами відомих книжок. Ми зібрали для вас 10 найочікуваніших екранізацій цієї осені – від психологічних трилерів, родинних драм до пригодницьких комедій і фентезі. Читати книжку чи дивитися фільм – обирати вам, а ми, як завжди, радимо робити й те, й інше для подвійного задоволення.
 
 
«Чоловік, який вбив Дон Кіхота» (The Man Who Killed Don Quixote)
Прем’єра – 13 вересня
 
«Дон Кіхот», або «Хитромудрий ідальго Дон Кіхот з Ламанчі» (як звучить повна назва), Міґеля де Сервантеса Сааведри належить до найбільших екранізованих творів. Не один режисер намагався переосмислити історію про дивакуватого лицаря – борця з вітряками. Остання екранізація – мультфільм 2007 року, де головними героями стали, уявіть собі, кінь Дон Кіхота, Росинант, і віслюк Санчо Панси.
 
 
Цьогорічна фентезійна екранізація обіцяє потішити глядача сучасним трактуванням найвідомішого іспанського роману в поєднанні з добірними жартами і цікавими костюмами. І такого сюжету від класичної історії ви точно не очікували: дебютною роботою успішного зараз рекламного режисера Тобі Грисоні був фільм про Дон Кіхота. Однак відтоді головний актор, старий дивак Хав’єр, так і не вийшов із ролі Дон Кіхота. Спогади про перший фільм приводять Тобі до Хав’єра – і так починається нова захоплива пригода сучасних Дон Кіхота і Санчо Панси. Пригодницько-комедійна стрічка сподобається всім, хто не боїться бути дивакуватим і боротися з вітряками за власні мрії і переконання.
 
 
«Проста послуга» (A Simple Favor)
Прем’єра – 20 вересня
 
Фільм знятий за дебютним романом молодої американської письменниці Дарсі Белл, який порівнюють із психологічними трилерами «Зникла» Ґілліян Флінн та «Дівчина в потягу» Поли Гоукінз. Головні ролі у детективному трилері зіграли Анна Кендрік та Блейк Лайвлі.
 
 
Мати-одиначка Стефані та заможна й впевнена у собі красуня Емілі, чиї діти ходять до одного класу, здавалося б, такі різні. Однак між ними швидко зав’язується дружба. Аж раптом Емілі зникає з маленького містечка. Стефані переконана, що та ні за що б не покинула свого сина. Тож спрямовує всі зусилля на те, щоб знайти подругу. Разом з тим самотня дівчина усе більше зближується зі Шоном, згорьованим чоловіком Емілі. Так, перед глядачем постає напружена історія, повна таємниць і зрад, вбивства та помсти.
 
 
«Метелик» (Papillon)
Прем’єра – 27 вересня
 
В основу фільму, знятого за реальними подіями, покладений бестселер 1969 року – автобіографія «Метелик» французького письменника Анрі Шарьєра, несправедливо звинуваченого 1931 року у вбивстві й засудженого на довічне ув’язнення в колонії у Французькій Гвіані.
 
 
Шерьєру довелося пройти через нелюдські випробування, щоб 1941 року з дев’ятої спроби нарешті втекти на волю. Від стрічки, ймовірно, варто очікувати чогось не менш сильного, ніж «Нескорений» Анджеліни Джолі 2014 року, та вражаючого силою людського духу й витримки.
 
 
«Будинок з годинником у стінах» (The House with a Clock in Its Walls)
Прем’єра – 27 вересня
 
У вересні на екрани виходить фентезійна стрічка для всіх, хто любить казкові історії про чарівників, чаклунські заклинання й магію. Картина знята за однойменним готичним романом 1973 року американського письменника Джона Беллерса. Початково роман був написаний для дорослої аудиторії, однак на той час фентезійні книжки для дорослих не користувалися такою популярністю. Тож видавець порадив Беллерсу адаптувати книжку під молодіжну аудиторію. Відтоді «Будинок з годинником у стінах» був перекладений кількома мовами та відзначений престижними літературними нагородами.
 
 
Стрічка про хлопчика-сироту Льюїса, який приїздить до загадкового будинку свого дядька Джонатана й стикається з химерними речами, неодмінно сподобається фанатам таких фільмів-фентезі, як «Дім дивних дітей міс Сапсан» чи «Лемоні Снікет: 33 нещастя».
 
 
«Таємний клуб Гернсі любителів книг і пирогів з картопляного лушпиння» (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)
Прем’єра – 4 жовтня
 
Якщо ви ще не читали цю милу, світлу й дуже добру книжку Енні Берроуз та Мері Шеффер, за якою і знята стрічка, то саме час це виправити. Адже вже наступного місяця на екрани виходить однойменна екранізація від режисера фільмів «Гаррі Поттер і Кубок вогню» та «Принц Персії: Піски часу».
 
 
Напівзруйнований і понівечений післявоєнний Лондон. Уже знана письменниця й журналістка Джуліет Ештон намагається оговтатися від війни, що забрала її дім, і шукає сюжет для нової книжки. Якось серед пошти вона знаходить листа від Доусі Адамса, звичайного свинопаса із віддаленого острова Гернсі, який просить Джуліет надіслати йому кілька книжок. Так зав’язується листування, що докорінно змінить життя не лише Джуліет, але й всіх учасників «Таємного клубу Гернсі любителів книг і пирогів з картопляного лушпиння», чия трагічна й героїчна історія постане перед письменницею в усіх деталях спочатку з листів, а згодом наживо. Стрічка обіцяє потішити глядача гарною візуальною картинкою та приємним зірковим складом акторів. У головній ролі – чарівна Лілі Джеймс, що блискуче зіграла помічницю Черчилля у цьогорічному оскароносному фільмі «Темні часи».
 
  
«Дике життя» (Wildlife)
Прем’єра – 25 жовтня
 
Фільм знятий за однойменним романом 1990 року американського письменника й лауреата Пулітцерівської премії Річарда Форда. Кінокритики вже встигли визнати стрічку однією з найкращих робіт акторів Кері Малліган і Джейка Джилленхола, і це їхня друга спільна робота (після фільму «Брати»).
 
 
Це історія однієї американської родини, показана очима 16-річного Джо Брінсона, який спостерігає за тим, як після переїзду 1960 року до містечка Грейт-Фолс (штат Монтана) починає розвалюватися його родина. Поки безробітний батько бореться з лісовою пожежею, мама на очах хлопчика крутить роман з незнайомцем. Як це, бути безсилим спостерігачем краху власної родини.
 
 
«Лускунчик і чотири королівства» (The Nutcracker and the Four Realms)
Прем’єра – 1 листопада
 
Одна з найвідоміших казок Е. Т. А. Гофмана «Лускунчик і Мишачий король» може похвалитися черговою кіноадаптацією. Вже цієї осені на екрани виходить фентезійний фільм «Лускунчик і чотири королівства» студії Disney. Хто не мріяв потрапити до казкового світу! Саме така нагода напередодні Різдва випала Кларі, яка вирушила за золотою ниткою й потрапила в чарівний світ. Клара муситиме знайти ключ, що відчинить коробку з особливими подарунком, а ще допомогти королівствам вистояти перед зловісним тираном Четвертого Королівства.
 
 
Режисером стрічки виступив Лассе Гальстрем, відомий за фільмами «Шоколад», «Казанова», «Хатіко», «Любий Джон» та ін. Головну жіночу роль зіграла 17-річна Макензі Фой («Сутінки. Сага. Світанок», «Інтерстеллар»). Також у ролі феї можна бути побачити Кіру Найтлі.
 
  
«Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Прем’єра – 15 листопада
 
Усі поттеромани світу, затамувавши подих, готують свої палички, мантії та смугасті шарфики до найочікуванішої події року – продовження фентезійного фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати», знятого за однойменною книжкою Джоан Ролінґ. А отже, найвідоміша сага про чарівників триває! Уже перша частина показала, що, навіть якщо на екрані немає славнозвісної трійці – Деніела Редкліффа, Емми Вотсон та Руперта Ґрінта, – стрічка може вийти такою ж атмосферною і магічною, як і решта фільмів про хлопчика, що вижив. Наразі відомо, що до виходу на великі екрани заплановано ще три фільми в цій серії. Режисерами усіх п’яти картин виступить режисер всесвіту Гаррі Поттера Девід Єйтс, а в головній ролі і далі можна буде побачити харизматичного Едді Редмейна.
 
 
«Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» нарешті розкриє інтригу фіналу попередньої частини, а також потішить поттероманів улюбленими героями (як-от молодий Дамблдор, чесно кажучи, у доволі спокусливому виконанні Джуда Лоу) та флешбеками. Цього разу магізоолога Ньюта Саламандра та його друзів – сестер Тіну і Квіні Ґольдштейн, не-мага Якоба Ковальські – заносить до Лондона та Парижа. Чарівному світові загрожує один із найсильніших злих магів Ґелерт Ґріндельвальд (Джонні Депп), що збирає армію однодумців. Але за справу береться Дамблдор та його найкращий колишній учень Ньют.
 
 
«Бути Астрід Ліндгрен» (Becoming Astrid)
Прем’єра – 15 листопада
 
Хоч це і не екранізація, однак було б страшною необачністю оминути фільм про письменницю, чиїми книжками зачитуються діти в усьому світі. Біографічна стрічка присвячена дитинству й юності, а також творчості й коханню всесвітньо відомої шведської казкарки, мами Карлсона, який живе на даху, і Пеппі Довгапанчоха.
 
 
Фільм приурочений до 101 річниці з дня народження Астрід Ліндгрен. На стрічку режисерку Перніллу Фішер Крістенсен надихнула газетна стаття про юність Ліндгрен. До речі, співавтором сценарію виступив чоловік режисерки, Кім Фупс Окесон, популярний у Швеції дитячий письменник.
 
 
«Робін Гуд» (Robin Hood)
Прем’єра – 29 листопада
 
Наприкінці осені на екрани виходить пригодницький фільм «Робін Гуд» – сучасна адаптація історій про найвідомішого героя середньовічних англійських балад, шляхетного розбійника, що грабував багатих і віддавав бідним. Робін Гуд є героєм не лише легенд, але й більш ніж десятка книжок і фільмів. Трейлер про пригоди Робіна із Локслі та Маленького Джона обіцяє напружений сюжет, чимало екшену та спецефектів, а ще нічогенькі прикиди як на середньовічних героїв. Сцени нової екранізації були зняті в Хорватії, Франції та Угорщині.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage