Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мясоєдов Денис
Звільни свій простір, позбувшись зайвого
Random
Моя квартира не схожа на місце, до якого хочеться запросити гостей. Часом я збентежений, коли вони приходять без попередження. Це все тому, що навести та підтримувати порядок у своїм холостяцькім барлозі – занадто складне завдання для мене. Купа взуття на порозі, через яке я подекуди перечіпляюсь, забита речами шафа, серед яких ті, якими не користуюсь тривалий час, незастелене ліжко, стоси книжок, якихось документів, про посуд на кухні вже й не кажу – це моя персональна Говерла. Чому прибирання забирає стільки сил, а порядок так швидко перетворюється на безлад? Треба покласти цьому край.
 
Організувати власний простір, позбутися зайвого та наповнити життя гармонією вирішив за допомогою нової та вже популярної у світі книжки «Порядок довкола – спокій у душі». Її написала американська авторка Ґретхен Рубін, яка залишила кар’єру юристки, стала письменницею, популярною блогеркою та ведучою топових подкастів. Крім того, вона проводить семінари та робить людей більш щасливими, креативними та продуктивними.
 
«Порядок довкола – спокій у душі» складається з п’яти розділів:
 
1. Зробіть свій вибір
 
Чому ми накопичуємо стільки мотлоху в наших домівках? Як-от речі, які нам дарують, а ми ними не користуємося, проте не викидаємо, бо ж раптом знадобляться. Авторка вичерпно визначає, як оцінити та позбутися зайвих предметів, посуду, іграшок, фотографій, через які ми не дихаємо вільно у нашому помешканні.
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
Зареєструватися
2. Наведіть лад
 
Позбавившись всього непотрібного, упорядкуємо все, що вирішили залишити. Цей розділ про сортування, ремонтування, пошук найвигіднішого місця зберігання у вашій оселі.
 
3. Пізнайте себе та інших
 
Третій розділ був для мене напевно найважчим. Я звик діяти, тому позбутися зайвого та навести лад – вийшло швидко. Однак пізнати себе та організувати середовище – це про рефлексію, отже знадобилось трохи більше часу.
 
4. Розвиньте корисні звички
 
Мені сподобалось «правило однієї хвилини». Наприклад, викинути ручку, яка не пише, розібрати квитанції на столі чи покласти зубну пасту на місце. Тобто виконати будь-яку дію, що займає менше як хвилину. Через деякий час помічаєш, що встигаєш зробити більше і стає дедалі легше. Наповнюючи своє життя корисними звичками, ми змінюємо його якість на краще.
 
5. Додайте краси
 
Що треба зробити, щоб перетворити свою оселю на місце, в якому приємно жити, адже поняття краси у кожного своє? Це можуть бути не тільки гарні та практичні речі, а навіть домашня тваринка, яка буде дарувати вам радість. Хай щоби це було, нехай воно пасує саме вам – вважає авторка.
 
На мою думку, Ґретхен Рубін написала книгу, в якій кожен знайде для себе корисну пораду. Дотримуючись її мотиваційних рекомендацій, можна витрачати менше енергії на пошук ключів, гаманця, потрібних документів або зарядного пристрою до телефона. Книжка точно стане у пригоді тим, хто прагне почуватися спокійним та насолоджуватись гармонійним життям. Щодо мене, то я навів лад у квартирі й з задоволенням сюди повертаюсь, радий несподіваним гостям та нарешті підкорив свою «кухонну» Говерлу. Бажаю і вам зробити «Порядок довкола – спокій у душі» своїм девізом.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage