Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Знайомство з вірусом
Random
«Федько. Прибулець з Інтернету» – історія для малят, яка зачіпає таку важливу сьогодні тему, як «дитина в Інтернеті». Сергій Гридін розповів про двох друзів-хлопчаків та малого, але справжнього комп’ютерного віруса Федька з, м’яко кажучи, бешкетним характером. І розповів автор історію так, що одразу хочеться взяти до рук наступні книги про пригоди цих товаришів.
 
Відтоді, як звичайний школяр Сашко та його найкращий друг Петрик познайомились зі «страшним комп’ютерним вірусом» Федьком, хлопці потрапляють у безліч веселих халеп. Їхня подорож у світ комп’ютерних ігор насичена несподіванками, перешкодами та, звісно, приємними знайомствами. На шляху від рівня до рівня вони знайомляться з мешканцями комп’ютерної гри. Маленький вухань-крейдяник, папуга Гертруда, дикобраз-репер Гаматі стають їх вірними помічниками. І навіть негативні персонажі постають не такими вже й поганими.
 
Шалені катання у підземеллях, боротьба з піратами, полон та боротьба із страшним чудовиськом Маюмбою все більше здружують героїв. Сергій Гридін розказав, чому друзі пізнаються у біді, що таке закоханість, самопожертва, відданість, чесність та підтримка. Автор ввів у твір певний виховний момент: щоб усе вдалось, потрібно доводити справу до кінця.
 
Найбільш яскравим персонажем книги є Федько - неоднозначне створіння, яке постійно хоче щось «похрумати» і не припиняє скиглити. Але настільки харизматичне, що познайомитись з таким вірусом буде рада будь-яка дитина. І врешті, цей мешканець Інтернету постане перед читачами справжнім героєм, рятуючи друзів від біди.
 
Ніколи не думали, як би виглядав комп’ютерний вірус в реальному житті? Його можна побачити в ілюстраціях Оксани Шапкаріної. Вміння художниці поєднати простоту та змістовність у зображенні персонажів чудово доповнили текст.
 
Історія нагадує яскравий кольоровий сон, після якого прокидаєшся з посмішкою на обличчі. «Федько. Прибулець з Інтернету» показує, що навіть маленькі хлопчики зможуть перемогти «велике зло», якщо будуть дружніми, підтримуватимуть одне одного і не полишатимуть у біді. Між рядками книги можна прочитати: «Ніколи не здавайся». Автор показав, якщо слідувати за цим лозунгом - все вдасться.
 
Наталя Білецька

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage