Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Знайомство з Каррами
Random
Карри – чудова родина, кожен член якої наче яскравий промінчик, що світить добром та веселощами. Шестеро діток, що рано залишились без матері, перебувають під опікою батька-лікаря та тітки Іззі. Але далеко не вони тут головні, всім верховодить найстаршенька Кейті – невгамовна дівчинка, для якої уроки та манери не мають жодного значення. Та попри свою не непосидючість, Кейті успішно користується прихильністю молодших членів родини.
 
 
«Невгамовна Кейті» - розповідь про все сімейство Каррів, що жило в невеликому містечку у XIX столітті. Тоді не було комп’ютерних технологій, які зараз заполонили вільний час дітей. Тоді діти вміли гратися з природою та між собою. Їхня фантазія створювала різні казкові краї, вигадувала чимало веселих і страшних історій, цікавих рухливих ігор. І, звісно, діти аж ніяк не обходились без халеп. Кейті є типовим прикладом такої невгамовної дитини. Добра і мила дівчинка через свою нетерплячість примудрялася бути «великим шибеником» і втягувати у халепу своїх братиків і сестричок.

 
Через свою невгамовність Кейті на кілька років опинилась прикутою до ліжка… Це змінило її життя: дівчинка з життєрадісної дитини перетворилась на знедолену зі сльозами на очах. Вона зламалась. А коли період суму перейшов у час боротьби, Кейті розуміла, що життя насправді може бути цікавим і корисним попри всі негаразди, і ніщо не завадить їй робити такі омріяні «величні справи», сидячи у ліжку. Врешті, дівчинка у свої юні роки стає чудовою господинею, люблячою старшою сестрою та подругою, гарною порадницею.
 
Мабуть, дивно було б, якби на допомогу Кейті з неба спустився янгол, що б аж ніяк не вливалось у реалістичну оповідь С`юзен Кулідж. Але янгол таки був, без крил та німбу. То була сестричка Гелена - втілення доброти та ласки. Вона вміла зазирнути в душу кожної дитини і знайти там найпотаємніші думки. Сестричка Гелена стала справжньою музою для Каррів і надихала дітлахів на благородне життя.
 
Окремим яскравим моментом у книзі для мене стала розмова Кейті та Гелени про боротьбу за життя. Життя й справді школа, у якій біль та любов ідуть нога в ногу, і тільки сумлінне навчання у цій школі Життя дозволить відкинути біль і залишити лише любов.
 
«Невгамовна Кейті» сповнена любов’ю. До братів, до сестричок, до батька, до всіх оточуючих. Історія Кейті – це суміш смутку та радості, сили та слабкості, взлетів та падінь. Ця історія щирої родинної любові та щасливого дитинства. Ця історія про зміни, які відбуваються з людиною протягом її життя, про події, що загартовують і виховують.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage