Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
Закон цікавості до фізики
Random
Для того, щоб не любити фізику, — особливих законів знати не треба, тож так воно і стається. Бо й справді: як я використовуватиму цю гігантську формулу в буденному житті? Постійні закони, сили, одиниці вимірювання, дробові числа, які ще й запам’ятовувати треба, — то взагалі не круто та й із захватом це мало хто робитиме. Але чи справді незрозумілих величин у формулах так багато, обчислення такі складні, а закони вигадали заради забави? За відповідями — до Андрія Бачинського, якому вдалось вивести нову прогресивну формулу для школярів, які сумніваються у потрібності фізики.
 
Відлік дитячих пригод починається з тієї миті, коли з поля зору зникають дорослі. Невинне бажання додати іскорки до присвяченого фізиці походу  перетворюється на цілий ряд неочікуваних обставин, подій і… навіть людей. Група найкрутіших хлопців і дівчат класу ще до сходу сонця вирушають у ліс, аби відчути трохи волі від вчителя-фізика і його «фізичних» розповідей. Та ізолюватись від знань таки не вдалось, бо неподалік знайшовся ще один носій фізичної інформації — відмінник Юрко Пулюй, який таємно закоханий у найпопулярнішу дівчинку в класі — маленьку леді Солю. Тож заради безпеки свого таємного плану втечі, компанії з крутих хлопців і дівчат доводиться брати з собою Юрка. Він з перших реплік пояснює силу протидії, якою добряче дісталось одному із красунчиків-футболістів від гнилого пенька.
 
Забаганки красуні Солі під час подорожі лісом стають чи не законами, тож хлопцям доводиться вигадувати шляхи їх виконання та вправно виконувати роботу, з якою раніше справи не мали. Та чи завжди «сильно» має значення «ефективно й вигідно»? І чи завжди декілька спортсменів мають більше сили, аніж один заучка? Саме завдяки спільним зусиллям і знанням фізичних законів, хлопцям вдається догодити Соломії і змайструвати човен з того, що було навколо, аби вирушити у подорож озером до таємничого острова. Помітивши результати, хлопці починають визнавати авторитет Юрка, який не залишає сумнівів про те, що фізика — необхідна наука, яка існує і без нас, та знати її закони потрібно, щоб мати змогу застосовувати у житті. З кожним сказаним фізичним терміном у Солі збільшувалась симпатія до Юрка, який постійно шарівся і не міг повірити, що насмішок у його бік стає все менше.
 
Та звичайні посиденьки з бутербродами закінчуються, коли несподівана буря накриває пляж і озеро. Розумний Юрко, спортивний Олег і мила Соля залишаються тільки втрьох  посеред великого озера на хендмейд-човні, який от-от потоне. Безлюдний острів, підозрілі незнайомці, замкнена кімната, лижі-болотоходи та конструювання антени мобільного зв’язку — непередбачувані складові пригоди трьох школярів. Вони постійно шукають вихід зі складних ситуаційних лабіринтів, у яких покластися можна лише на фізику. Чи вдасться учням повернутись на базу відпочинку до вчителя та однокласників? Яким буде надалі ставлення дітей до фізики та заучки Юрка? Та за що рятувальники з МНС вручатимуть подяку трьом мандрівникам? Відповіді знає Андрій Бачинський та його закон цікавості до фізики — «З Ейнштейном у рюкзаку».
 
P.S. Для кращого розуміння та візуалізації, у книжці є цікаві ілюстрації, а для фіксування інформації — невеликі вичерпні додатки з основними згаданими в сюжеті поняттями, їхніми тлумаченнями та формулами. Фізика — це не лише цікаво, а й легко!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage