Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
Захоплива астрофізика для найменших
Random
Говорити про складне можна просто. Щоби переконатися у цьому, достатньо відкрити ось цю дивовижну пізнавальну книжку-картинку – «Професор Астрокіт і неосяжний космос», написану доктором Домініком Волліменом з ілюстративним оформленням від Бена Ньюмена.
 
Для прикладу, візьмімо хоча б таке: якого розміру були б інші планети, якби наша Земля була, скажімо, помідором черрі? Виявляється, порівняно з нею, Меркурій тоді був би співмірний перчинці, Венера – вишні, Марс – горошинці, Юпітер – кавуну, Сатурн – великому грейпфруту, Уран – яблуку, а Нептун – лайму! Чи такий цікавий факт: першими у космос потрапили… ні, не собаки, а плодові мушки! Сталося це 1947 року. А особисто мені дуже сподобався розворот про Місяць: його поверхня за площею приблизно така сама, як в Африки, а через відсутність повітря на ньому панує абсолютна тиша. Із Землі ми бачимо лише один бік Місяця, називаючи інший «темним», хоч він насправді дуже ясний і гарячий, бо повернутий до Сонця. А якби ми жили на Нептуні, то постаріли б іще до свого першого дня народження: повний оберт навколо Сонця Нептун здійснює за 165 земних років.
 
 
Що й казати, якщо до створення дитячої книжки-енциклопедії беруться такі талановиті автори – черговому шедевру наукпопу неодмінно бути! Адже кому-кому, а Домініку Воллімену про фізику відомо чимало: вчитель, лектор, а з 2010 року ще й доктор наук із квантової фізики. Бена Ньюмена знають як титулованого ілюстратора, серед клієнтів якого є «Penguin», BBC, IBM, «Lacoste», «The New York Times».
 
 
Їхнє спільне «дітище» – це професор Астрокіт, найрозумніший вуличний кіт, котрий отримав ступінь з усіх можливих наук, що існують під сонцем. Допитливий кіт-мудрагель, окрім найновіших знань про космос, залюбки поділиться ще й іншими таємницями для найменших і не тільки – у книжках «Professor Astro Cat's Atomic Adventure» та «Professor Astro Cat's Human Body Odyssey» (тримаймо кулачки, щоб і вони побачили світ українською мовою у «Видавництві Старого Лева»!).
 
До теми. Купити книжку «Професор Астрокіт і неосяжний космос»
Ми всі – зоряний народ. Наші тіла складаються з атомів, що виникли в осерді зорі перед її загибеллю. Уявляєте? Плюс: ми живемо на планеті, що кружляє довкола своєї зорі – Сонця. Оскільки зірок у небі незліченна кількість, то цілком ймовірно, що десь на інших планетах теж є подібні до нас істоти. Професор Астрокіт та вчені вважають, що кожна п'ята зоря серед найближчих сусідів має хоча б одну планету на кшталт Землі. Тобто в нашій галактиці є кільканадцять мільярдів планет, на яких могло б існувати життя! Що ж до нашої рідної Сонячної системи, найбільша вірогідність виникнення позаземного життя є на супутнику Юпітера – Європі, вкритій шаром криги, під якою, можливо, залягає глибинний океан рідкої води.
 
 
…У неозорих просторах Всесвіту ще так багато таємниць! Та завдяки професору Астрокоту, який уособлює усіх науковців загалом й астронавтів зокрема, і найменші чомусики, а заодно й набагато старші мрійники, мають унікальну можливість осягнути те, що людство намагалося зрозуміти та пояснити впродовж тисячоліть, наполегливо та невтомно торуючи свій шлях пізнання неба – per aspera ad astra.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage