Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як виховати лідера? Розповіла мати мільярдера Річарда Бренсона
Random
 
Якщо дитина вперта – можете спати спокійно, з нею все буде добре!
 
У книзі «The Virgin Way» відомого мільярдера, бізнесмена, засновника корпорації  «Virgin Group» Річарда Бренсона опубліковано лист його матері про те, як виховати лідера. Сам Річард каже: «Занадто часто дітям говорять, що не можна робити те або інше, бажаючи уберегти їх від болю, який приносить невдача. На мою думку, це найбільша помилка: чим більше відмовляти дітям у спробі щось зробити, тим швидше в них гасне цікавість, рішучість і жага досліджень. Сьогодні я той, ким я є, бо мені було дозволено робити помилки. Невдачі формують характер і вчать нас значно більшого, ніж ми можемо дізнатися навіть не намагаючись щось зробити. Якщо не вірите моїм словам, прочитайте лист від моєї мами - Єви Бренсон».
 
«Любий Ріккі, 
 
якщо вже ти вирішив дати мені слово у твоїй книзі, то я цим скористаюся. 
 
Ми побачили в тобі це з тієї миті, як ти почав говорити, або навіть раніше. Щойно ти почав ходити, ми зрозуміли, що турбот у нас з тобою буде багато; ти був лише карапузом, а вже робив усе по-своєму.
 
Все стало ще більш захопливим пізніше, коли ти підріс і почав розробляти якісь божевільні проекти з метою змінити світ або стати багатієм, або і те й інше одночасно! Кілька разів ми з батьком говорили тобі: «Не сміши, Ріккі! Це ніколи не спрацює». Але значно частіше ми з твоїм батьком наважувалися дати тобі шанс це зробити для того, щоб ти вчився на своїх помилках: так ти вирощував свої різдвяні ялинки і пташок, займався всіма цими божевільними і дивними проектами, з якими ти і виріс. Майже всі вони, зізнаюся, закінчилися у тій чи іншій формі катастрофи, наслідки якої нам з батьком - у прямому чи переносному сенсі цього слова - доводилося розгрібати. Але ми мужньо продовжували робити це знову і знову, сподіваючись, що колись у майбутньому уроки, які ти отримав завдяки невдачам, тобі знадобляться.
 
Звичайно ж, сталося саме те, на що ми сподівалися. Після бурхливого початку, коли ти і «Virgin» досяг стабільного успіху, Тед і я часто замислювались, яким би ти виріс, якби ми більше контролювали тебе, як то кажуть, були «кращими» батьками. Якби ми колись наполягли на тому, щоб ти не ризикував так по-дурному і так часто? Якби, замість того, щоб дозволити тобі кинути школу в 16 років, змусили зубрити уроки і здобути освіту? Як і директор твоєї школи в Стоу, який пророкував, що до 21 року ти або сядеш у в'язницю, або станеш мільйонером, ми теж мали серйозні побоювання щодо твого майбутнього.
 
Звичайно, тепер ми знаємо, що не варто було так хвилюватися. Ми побачили, як упертість маленького хлопчика, сповненого рішучості робити все по-своєму, переросла у рішучість сміливого підприємця. Якби ми зрозуміли це тоді, то не мали б стільки безсонних ночей!
 
З любов'ю, Мама».
 
Річард Бренсон додає: «Я вдячний, що мої батьки підтримували мене, а не обмежували мою цікавість, залишали мої проекти для мене одного. Яка моя порада всім батькам? Не варто мучитися безсонними ночами; якщо ваша дитина наполеглива і рішуча - рішучість може привести її у світ величезного успіху».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage