Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Як стати щасливим: 7 порад
Random

ReWork 

Таль Бен-Шахар – американський та ізраїльський викладач, автор книг в галузі психології  мотивації та лідерства. У Гарвардському університеті Бен-Шахар вів неймовірно популярний курс під назвою «Як стати щасливим». Ось кілька із порад від Таль Бен-Шахар:

1. Скажемо «Ні» прокрастинації. Як часто ми відкладаємо якісь важливі справи на потім, але уникаємо будь-якої діяльності взагалі? Часто. Як вийти цього стану? Таль Бен-Шахар пропонує організовувати так звані «п`ятихвилинні старти»: спершу ви налаштовуєте себе, що витратите на якусь дуже елементарну справу всього 5 хвилин і відразу закінчите її. Але цього часу достатньо, щоб зосередитись і надихнутись на продовження роботи навіть над нудними справами.

2. Дихайте! Це найперший спосіб позбутися стресу та поганих думок. У книзі «Три глибокі вдихи» Томаса Крама пропонується методика «правильного» дихання: зробіть перший вдих, глибокий і повільний, зосередивши свою увагу на тому місці, в якому перебуваєте. Під час другого вдиху думайте про вашу мету, а з третім вдихом подякуйте світу за усе, що ви маєте. Цей процес потрібно повторювати кілька разів протягом дня.

3. Найкращий спосіб допомогти собі – допомогти іншим. Не потрібно віддавати купу грошей на благодійність, достатньо просто пригостити когось печивом чи допомогти сусідці донести важкі сумки до квартири. Кілька добрих вчинків щодня покращать настрій та піднімуть самооцінку.

4. Робити багато помилок – не означати бути невдахою. Статистично доведено, що на кілька невдач припадає один вдалий випадок. Тому не бійтеся помилитися чи зробити щось не так, бо рано чи пізно вам все одно пощастить. А постійні погані думки лише псуватимуть настрій.

5. Медитація - легкий спосіб заспокоїтися. Якщо ви переживаєте стрес, уявіть когось, кого ви дуже любите, прокрутіть у голові улюблену пісню чи пригадайте приємний випадок. І ваш гарний настрій обов`язково повернеться.

6. Знімайте напругу. Іноді ми відчуваємо, що ось-ось трапиться емоційний вибух (від злості, гніву, роздратування тощо). Але напружується не лише наш мозок, а й тіло. Тому не забувайте періодично «випустити пару». Як варіант – біг, стрибки, танці тощо. Або ж можете просто лягти на підлогу, заплющити очі та розслабитись.

7. Зробіть паузу від думок. Прекрасний ефект релаксації створює тиша. Тож візьміть покривальце і підіть на природу. Кілька годин тиші та мовчання очистять голову від надмірних думок, і ви заспокоїтесь, розслабитесь і почнете помічати справжню красу світу, яка нас оточує.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage