Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як пояснити дітям, навіщо потрібна фізика
Random
Шкільний курс з фізики — це ті знання, які піддаються легкому вивченню не кожному школяреві. Формули вимагають досконалого розуміння теми та ідеальної пам’яті, а задачки здаються кодом до усіх таємниць гігантського Всесвіту — чому ж іще вони бувають настільки заплутаними й складними? Зрозуміти та запам’ятати кожне поняття, кожен закон та значення кожної літери й цифри здається просто нереальним завданням!
 
Людмила Олійник
 
«Для чого нам це потрібно?», – запитають школярі. Андрій Бачинський знає відповідь та радо нею ділиться у своїй новинці. Герої пригодницької повісті «З Ейнштейном у рюкзаку» запевнять кожного, що фізика не буває нудною! Автор переконаний, що знати, за якими принципами працює світ навколо, необхідно як науковцеві, так і спортсменові, адже фізика допоможе не лише зрозуміти походження багатьох явищ, а й навіть врятувати життя.
 
Олег Шевчук — популярний шкільний футболіст — як і багато його однокласників, вважав, що фізика призначена для ботанів та невдах. Круті ж хлопці повинні грати у футбол, цікавитися спортивними подіями світу та кепкувати з любителів оперувати науковими термінами. Проте шкільний карантин, раптова подорож з класом та учителем фізики на університетську базу в заповідній зоні й халепа, у яку спортсмен втрапив разом із однокласниками «заучкою» Юрком Пулюєм та красунею Солею Нечипорук, змусили хлопця кардинально змінити свою думку про важливість науки у повсякденному житті.
 
Юрко Пулюй, як і його відомий тезка, чого тільки не знає про фізику. Хлопець розповідає товаришам про закони Ньютона, силу тяжіння й виштовхування, кінетичну й потенціальну енергію, рух та переміщення, фокус, тиск, радіохвилі, магнітне поле та електромагнітні хвилі тощо. Окрім того, юнак разом із друзями майструє човен, важелі, магніти, збиральні лінзи та антени, застосовує усі свої знання на практиці й таким чином рятує життя собі та своїм однокласникам, паралельно розтлумачуючи кожну свою дію.
 
 
Наукове пояснення простих явищ у діалогах, навчальні елементи у вигляді тематичних словничків наприкінці кожного розділу та ілюстрації Маргарити Вінклер допоможуть юному читачеві краще візуалізувати події. Так дітлахи краще зрозуміють, до чого ж тут фізика, і як гармонійно вона переплітається з захопливим пригодницьким сюжетом.
 
Надзвичайно цікава та оригінальна форма подання шкільних основ фізики значно спростить та покращить засвоєння матеріалу навіть найзатятішому книголюбові, якому важко даються точні науки.
 
Історія щедро приправлена гумором, а герої розмовляють сучасною живою мовою. Саме тому знання, які передає нам автор устами вчителя та дітей, настільки доступні та легкі у сприйманні. Це добра й повчальна повість про зародження дружби та повагу, про силу знань, витривалість і допитливість. Зануртесь у неї, і ви впевнитесь, що фізика — захоплює.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage