Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як концентрація змінює життя – дослідження фінських вчених
Random
 
Цікава інформація від вчених з Фінляндії. Виявляється, що робота над рівнем усвідомленості різних процесів допомагає дітям та підліткам краще контролювати власні емоції та аналізувати почуття. Масштабне дослідження, яке триває понад 9 років, проводять науковий центр Folkhälsan та Гельсінський університет на базі шкіл країни. Участь в експерименті взяли понад три тисячі учнів.
 
Дослідження базувалося на проведені низки вправ серед школярів. Діти вчилися концентрувати свою увагу на абсолютно буденних речах, але при цьому аналізувати власні відчуття. Так, наприклад, одним із завдань було навчитися пробувати... шоколад.
 
Як вважає інструктор Кім Вікстрєм, зазвичай під час їжі люди зосереджують свою увагу на будь-чому, але тільки не на самій їжі. Таким чином вони не можуть сповна насолодитися нею. Якщо ж концентруватися безпосередньо на процесі приймання їжі та тому, що ми відчуваємо, ми вчитимемось аналізувати власні емоції та почнемо усвідомлювати себе.
 
«Такі вправи допомагають краще розуміти свої почуття, помічати в них зміни, шукати способи їх вираження. Коли ми усвідомлюємо причини власних емоцій, ми здатні краще їх контролювати», - вважає керівник дослідження Салла-Мааріт Воланен.
 
Згідно з першими результатами дослідження, три з чотирьох школярів вважають, що вони отримали користь від вправ, передовсім, на рівні спілкування з людьми. Як зазначає Салла-Мааріт Воланен, повні результати спостереження будуть опубліковані вже цієї осені, а згодом будуть розроблені й рекомендації з покращення навичок концентрації для усіх фінських шкіл.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage