Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Врятуємо світ разом? Рецензія на книгу Ольги Максимчук «Світ у вулкані»
Random
Світ, у якому ми живемо, – незбагненний і прекрасний. А ще – дуальний. У ньому завжди існували і будуть існувати протилежні почуття та явища: добро і зло, любов і страх, радість і журба, перемоги і поразки. Саме тому інколи здається, що від нас, звичайних людей, нічого не залежить. Ми начебто піщинки у морі, маленькі трудівники у мурашнику. Але згадати, що кожен (кожнісінький!) із нас може стати справжнім героєм, допоможуть гарні книги. Наприклад, фантастично прекрасна «Світ у вулкані. Срібний і червоний» Ольги Максимчук, яка нещодавно з’явилася у «Видавництві Старого Лева».
 
«Якщо широко розплющити очі й уважно подивитися на іншу людину – ви побачите так багато дивовижного…»
 
Ця книга складається із кількох частин, двох цілісних неймовірних історій, які магічним чином переплітаються між собою.
 
ІСТОРІЯ ПЕРША
ПРО ВТРАЧЕНИЙ СВІТ РАДОСТІ
 
У першій частині книги читач познайомиться із 8-річними близнюками: Марком і Сонею Брумами.
 
Соня – жвава і завзята, радісна і активна, із нестримною енергією та неслухняними кучерями. Вона просто обожнює спілкування та веселощі! Марко ж – тихий і задумливий, мрійливий і спокійний. Він надасть перевагу спогляданню світу через шибки вікон або спостереженню за хмарами, ніж активним іграм. Але сестра з братом ніжно люблять одне одного і майже ніколи не сваряться.
 
Одного дня діти помічають за вікном велетенського білого птаха, який закриває собою усе небо. І з цього часу життя близнюків зміниться назавжди. Разом із Білим Вороном Марко та Соня помандрують у незвіданий та незнаний світ всередині вулкана, де усе навколо переливається найнеймовірнішими відтінками зеленого, метелики розмовляють, а дракони, розміром із невеличку чашку, є побратимами людини. Цей світ називається Кремантура. І тут можливі будь-які дива.
 
Бруми дізнаються, що раніше у світі, про який ніхто вже не пам’ятає, дракони і люди були друзями, союзниками і разом творили світ Сміху, Любові і Радості. Аж доки не з’явилися Сірі… Сірі знищують позитивні емоції, перетворюють людей на похмурих та байдужих істот, а дракони, коли не чують чистого, сріблистого дитячого сміху, помирають…
 
Сірі розчахнули Ямму – велетенську гору із страхітливою дірою на вершині, із якої вилітають блискавки. І саме від Ямми та Сірих нашим третьокласникам доведеться рятувати світ.
 
Крім Марка та Соньки, до Кремантури потрапили ще сотні особливих дітей. І у кожного з них буде своя місія у світі: обирати між похмурістю і радістю, між сірим та кольоровим. Надихати, допомагати іншим. А це не завжди буває легко. Аби робити щодня маленькі добрі вчинки та ніколи не втрачати оптимізму – на це потрібен справжній героїзм.
 
ІСТОРІЯ ДРУГА
ПРО ЗАБУТУ КРАЇНУ СОНЦЯ
 
Друга частина книги розповість нам про Агаву Мідного – (однокласника близнюків Брумів) нестримного, запального, вільного, мов вітер… Ніщо не може привернути увагу хлопця на довго, усе йому дається легко, але й швидко набридає. Але одного дня знайомство із Іскрою (гордовитим, диким конем, який нікому не підкорюється і ні до кого не прив’язується) змінює життя хлопця.
 
Рудочубий Агава відчуває: із Іскрою вони вже бачились раніше. Але це було… у інших життях, тисячоліття тому… А, можливо, навіть у інших Всесвітах. Обоє нестримні й свавільні, хлопчик і кінь стають більше, ніж найкращими друзями. Їхні серця б’ються однаково.
 
Агава має те, що відрізняє його від інших і що, по суті, й зробило хлопця головним героєм цієї історії. Це – сміливість. Хлопчик із конем помчать зі швидкістю світла назустріч пригодам, небезпеках, страшним таємницям. Їхня мета – відродити країну Сонця, у якій люди й коні були нерозлучні. У ній кожен кінь сам обирав собі вершника – єдиного на все життя. І вірнішої дружби годі було шукати.
 
Але Сірі – вони десь поруч. І Агава буде саме тим, від кого залежить майбутнє світу.
 
 
ДЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ФАНТАЗІЯ, А ПОЧИНАЄТЬСЯ РЕАЛЬНІСТЬ?
 
У цій фантастичній, неординарній, захопливій історії з’єдналися 4 стихії: Вода, Земля, Повітря, Вогонь.
 
Ця книга стирає усі межі між уявою та дійсністю, вона робить тебе легким і вільним: відчуття, начебто це ти злітаєш у повітря разом із Марком Брумом – і неозорі повітряні потоки несуть тебе усе вище і вище, поза хмари, де тільки свобода та радість і десь вдалині залишається загадкова, але прекрасна у своїй величі країна Кремантура. А ось ти вже стрімголов несешся із Агавою на коні із вогняною гривою і відчуваєш, як ваші серця б’ються в унісон… А тут ти вже летиш разом із дітьми на Білому Вороні, і тобі захоплює подих, адже внизу видніється страхітлива Ямма… 
 
«Світ у вулкані…» – як ковток свіжого повітря: вона повна загадок, міфів, таємниць. Смикнеш за одну ниточку, і з’явиться різнокольоровий клубок пригод, секретів, питань, на які поки що немає відповіді. Але чи не втратить цей клубок барв і не стане сірим – залежить тільки від наших героїв.
 
Історія про вічні теми: боротьбу добра і зла, роль кожної людини у цьому протистоянні. Книга розкаже читачу про значення радості, любові та дружби у нашому житті. Про відданість та сміливість, які допомагають перемагати будь-яке зло.
 
САМЕ ТИ МОЖЕШ СТАТИ ГЕРОЄМ!
 
Головні персонажі цієї історії дуже різні за характерами та темпераментами. Але, незважаючи на усі їхні відмінності, вони можуть (і, що найголовніше, хочуть) дружити, любити. Ти можеш бути героєм, незалежно від того, чи ти мрійник, чи відчайдуха. Ми усі різні, але усі – особливі.
 
Слухай своє серце – дуже часто ця порада звучала зі сторінок книги. Воно обов’язково підкаже, з ким тобі по дорозі, а з ким – ні.
 
Ця книга мелодійна, насичена різноманітними кольорами, барвами, ароматами, відчуттями, нестримною фантазією, дивовижними світами. Нею насолоджуєшся, її смакуєш, дивуючись різноманіттю нот та відтінків, які у ній звучать. А ілюстрації Іви Михайлян роблять книгу ще більш атмосферною та цілісною і просто невимовно прекрасною.
 
«Світ у вулкані. Срібний і червоний» – перша частина дилогії. Тому головні питання та таємниці так і залишаються нерозкритими. Із нетерпінням чекаємо на продовження! Історія тільки починається!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage