Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчені: Немовлята вчать мову ще в утробі матері
Random
 
Нещодавно вчені дослідили плач немовлят та виявили, що діти, перебуваючи ще в утробі, не лише сприймають голос матері, а й розрізняють інтонації та починають вчити мову.
 
Дослідники проаналізували плач немовлят з Німеччини, Китаю та з Камеруну, до уваги брали як спонтанний плач, так і плач немовля від голоду та з інших причин.  На думку вчених, перший крик дитини після народження несе у собі відбиток маминого голосу та мови, якою вона розмовляє. 
 
Результати спостереження показали, що плач немовляти значно мелодійніший, якщо його матір розмовляє тонально мовою*. «Плач новонароджених, чиї матері говорять тональними мовами, характеризується значно вищою мелодійною варіацією у порівнянні з, наприклад, плачем німецьких новонароджених дітей, - зазначає Кетлін Вермке, керівник центру розвитку мовлення у Вюрцбурзькому університеті (Німеччина), який очолював дослідження. - Це дає підстави вважати, що діти в утробі сприймають не лише голос матерів, а й їхню мову».
 
*Тональні мови - мови, в яких тон впливає на лексичне і (або) граматичне значення поняття; поширені в Південно-Східній Азії (китайська, в'єтнамська, лаоська, бірманська і ін.), Африці (нілотська, ква, банту і ін.), Америці (міштекська, масатекська, трікєї ін.).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage