Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчені: діти починають обманювати з 7 років
Random
В університеті Міннесоти (США) вчені провели цікавий експеримент, на основі якого змогли визначити, у якому віці діти починають свідомо обманювати.
 
Спершу дітям віком від 3 до 8 років показували невеличку виставу з лялькою та цукерками. Під час постановки лялька ховала цукерки, потім кудись «виходила», а цукерки переховували в інше місце. Коли ж лялька «поверталася», діток питали, де їй шукати солодощі. Молодші діти показували потрібне місце, не усвідомлюючи, що лялька «не здогадувалась» про нього. А старші – все розуміли. Ця частина експерименту продемонструвала, що трирічні діти не обманюють зумисне, бо вважають, що вони знають все і повинні ділитися знаннями.
 
У другій частині дослідження пропонували гру. Дітям давали кольорові стікери. Кожен малюк міг взяти за раз до 5-и стікерів. І якщо у суперника їх виявлялось більше – стікери залишалися у дітей. Якщо ж їхня кількість в обох однакова – діти мали повернути стікери. Так, молодші тягнули якомога більше стікерів. Старші ж діти, зрозумівши суть гри та хитруючи, тягли лише по 1-2 стікери, що давало більше шансів на перемогу. Це свідчить про те, що 7-річні діти вже можуть продумувати свої дії та контролювати їх, відповідно підлаштовувати під власні бажання.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage