Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчені: діти гуляють на дворі менше, ніж в’язні
Random
 
Нове дослідження британських вчених шокувало батьків: виявляється, що три чверті дітей у Великобританії проводять на свіжому повітрі менше часу, ніж ув`язнені. Серед основних причин – недостатня кількість зелених насаджень, залежність від гаджетів та страхи батьків. Дослідження ініціювала компанія «Unilever».
 
Науковці опитали дві тисячі батьків, які виховують дітей віком від 5 до 12 років. Як виявилось, 74% дітей проводять на вулиці менш ніж годину на день. П`ята частина дітей робить це навіть не щодня. При цьому, згідно з рекомендаціями ООН для в`язниць, кожен в`язень повинен проводити на свіжому повітрі як мінімум годину.
 
Опитування також показало, що діти приділяють вдвічі більше часу грі на різноманітних гаджетах, ніж прогулянкам чи іграм на вулиці. «Батьки розуміють цінність гри на свіжому повітрі, але не завжди сприяють цьому. Страх перед незнайомими людьми, дорожнім рухом або нещасними випадками лякає людей, і вони не дозволяють  дітям грати на вулиці...», - говорить Марк Сірс із компанії «The Wild Network», що популяризує ідеї розвитку дітей в гармонії з природою.
 
Цього року організацією «Wildfowl and Wetlands Trust» було проведено інше дослідження, яке показало, що ігри на природі сприяють кращому розвитку малюків. «Діти, які багато грають на вулиці, отримують більше знань про зміни погоди, природні явища і природу загалом. На свіжому повітрі діти розвивають багато якостей, вчаться вирішувати різні завдання, а також проявляти креативність і винахідливість, - стверджує Люсі Хелліер, одна з організаторів дослідження. - Попри очевидну користь прогулянок на свіжому повітрі, в реальності більшість дітей не має можливості познайомитися з природою в будь-якій доступній формі».
 
У 2013 році компанія RSPB опублікувала результати трирічного дослідження, які показали, що четверо з п'ятьох дітей у Великобританії не були належним чином «пов'язані з природою». У 2012 році в доповіді Національного фонду під назвою «Natural Childhood» йшлося про те, що за статистикою лише одна дитина з 10-ти регулярно грає на природі. Покоління тому цей показник був у п’ять разів вищім. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage