Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Ті, що монструють антоніми
Random
Чудова Творча майстерня «Аґрафка» - Романа Романишин та Андрій Лесів – створили неперевершену книжку-картинку-іграшку. Це розвивальне чудо буде цікаве не лише малим, а й, мабуть найперше, дорослим.
 
В основу книги лягли дві речі – антоніми і монстри. Перша – дуже пізнавальна і розвивальна, враховуючи, що вивчення і розуміння протилежних за значенням понять – антонімів – є неодмінною складовою дитячого розвитку. Значно легше пояснити діткам, що таке антоніми, використовуючи цікаві кольорові образи, ніж занудне повторення правил (і це значно цікавіше, ніж словники антонімів). Проте ці образи, і, відповідно, антоніми, часто не абсолютні, а контекстуальні. Акцент у книзі радше зроблений на самих ілюстраціях, ніж на лексичному значенні слів.
 
Друга – монстри. Пречудові чудернацькі і дещо дивні, кольорові, різноформні та екстравагантні монстрики показують, як відрізняються гладкі від худих, швидкі від повільних, а сухі від мокрих (мій, як і мабуть багатьох, улюбленець). Усі вони різні до кінчиків пальців (щупалець чи лап): текстура, форма, настрій, розмір, набір аксесуарів…. І саме такою різнобарвністю приваблюють ще більше.
У період, коли діти захоплені різними чудними істотами (і чим оригінальніші, тим кращі), хід з такими монстрами , а не звичайними шматочками різних тканин абощо, – гарна ідея. Єдине, що турбує - менші дітки навряд зможуть нормально сприйняти ці зображення і можуть їх злякатися. Тому це ще раз підтверджує, що книга більше підходить старшим.
 
Друга частина книги – ігрова. Після кількох прикладів монстрів-антонімів читачам пропонується намалювати своїх істот. Ось тут і починається весь «шоколад» – маємо місце для фантазії і вправляння в малюванні. Навіть малюки зможуть створити свого антоміма, і у будь-якому випадку він буде вдалим ;)
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage