Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Сумовита й ностальгійна історія про сад у місті
Random
"Гарбузовий рік" - це історія про сад у місті. Трохи сумовита й ностальгійна, бо ж закінчується вона першого вересня, коли канікули стають лише чудовим спогадом, гойдалку між деревами знімають, а останні яблука осипаються.
 
Сад у місті сприймається усіма як щось майже неймовірне, напівреальне. Його могло б і не бути, адже асфальт тут звичніший.
Велосипедик, один з примітних персонажів "маленької повісті для дітей", вважає, що якраз асфальт – найбільше благо, по ньому швидше їдеться. Зате в саду можна "слухати, як ростуть трава і дерева, як набрякають соком яблука, як Порічки й Помідорчики набирають кольору від землі й від сонця".
 
Порічки на кущі можна подарувати дівчинці, яка сподобалася, а можна порадувати ними маму, зібравши на компот. (Щоправда Хлопчик збирав ягоди в кишеню шортів – хтозна, чи Мама зможе з них щось після того зварити. Але ж дитина ще не ходила в школу, тож мала щастя керуватися власною логікою.)
 
Головним героєм слід вважати таки Гарбуза. Про нього співають пісеньку, він годиться на смачну кашу, а до того ж усі його зауваження й репліки свідчать про мудрість старійшини великого городнього роду.
 
Як і було домовлено, Грак підібрав одну з насінинок і посадив у землю. З певністю, що наступного року гарбуз знову виросте. А сам спритний птах поспішив у вирій – "наздоганяти літо".
 
Віра Агеєва, Професор Києво-Могилянської академії, член журі «Книги року ВВС-2014»
 
 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage